© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μουσική εκδήλωση με τον Σπύρο Σαμοΐλη στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας


Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20.00 μουσική εκδήλωση με παρουσίαση του μουσικού έργου του Σπύρου Σαμοΐλη: Αλυκαραίων τρόπαιο - του αλατιού τα βάσανα, σε ποίηση Σταματέλλου Πανδή. Θα ερμηνεύσουν, ο Γρηγόρης Δραγανίγος, ο Νίκος Μοιρισκλάβος και η Φαίη Κάντα-Σαμοΐλη. Στην αφήγηση, η Μαριέττα Σαββανή, ο Σπύρος Ασωνίτης και η Έλσα Σαμοΐλη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Πέτρος Γάλλιας.

Η ποιητική σύνθεση του Σταματέλλου (Τέλλου) Πανδή «Αλυκαραίων τρόπαιο / Ιστορικός ποιητικός κύκλος», κυκλοφόρησε το 2009 με την επιμέλεια των εκδόσεων Sunshine (Τυπογραφείο Κέρκυρας) είναι μια έμμετρη αφήγηση για τους εργάτες των αλυκών, ενός προβιομηχανικού χώρου μαζικής εργασίας, σκληρής δουλειάς πάνω σε στρέμματα αλατιού που έκαιγε τη σάρκα.. Οι αλυκαραίοι, ως εκπρόσωποι μιας από τις επαχθέστερες μορφές αναγκαστικής εργασίας, μαζί με τη λατόμηση, το κτίσμο των κάστρων, την κωπηλασία στις γαλέρες κ.ά., αντιπροσωπεύουν την πολύπαθη διαδρομή έξι αιώνων ξενικής κατοχής των Ιόνιων Νησιών˙ απ’ την φράγκικη κυριαρχία – οπότε και η ίδρυση των αλυκών Αλευχίμμου (Λευκίμμης Κέρκυρας) – έως την εθνική αποκατάσταση (1267-1864). Ο Τέλλος Χ. Πανδής είναι εκπαιδευτικός και κατάγεται, όπως άλλωστε και ο γνωστός συνθέτης, από την Λευκίμμη Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails