© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο Χρήστος Μπάρλος εκθέτει στο "Πορτοκάλι" της Ζακύνθου (έως 31/3/2017)

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας














Έκθεση ζωγραφικής “Πρόσωπα” του Χρήστου Μπάρλου στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, από την Τετάρτη 8 ως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 8 Μαρτίου, ώρα 20:00

«Μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων και σχημάτων το βλέμμα διατηρεί πάντα την καθαρότητά του, αποκαλύπτοντας, κάποιες φορές, τη μυστική σχέση με τον καλλιτέχνη.
Έκπληξη, απορία, δύναμη, σαγήνη, τρυφερότητα, παιχνίδι. Μάνα, εγγονή, φίλη, άγνωστη. Εν γένει πάσχουσα θηλυκή φύση, φορτισμένη ενδόμυχο πάθος, σε αντιπαράθεση με εσωτερικές ή εξωτερικές προκλήσεις. Τα πολλά πρόσωπα της γυναίκας, όσα και τα χρώματα, που όμως δεν κατακερματίζουν αλλά ενοποιούν τη μορφή γύρω από ένα καθαρό αφηγηματικό βλέμμα.
Χρώματα που διεκδικούν το μερίδιό τους από το φως και τη σκιά.
Πρόσωπα με το βάρος μιας ιστορημένης ζωής.
Κι ένας καλλιτέχνης που προσεγγίζει τη γυναικεία μορφή με θαυμασμό, τρυφερότητα και αγάπη.

Ο Χρήστος Μπάρλος, αφού πάντρεψε στους στέρεους όγκους της γλυπτικής του τη θάλασσα και τον αέρα με την πέτρα, τώρα στη ζωγραφική μετατρέπει το φως και τη σκιά σε χρώμα και σχήμα, γύρω από ένα σταθερό κέντρο, που είναι το γυναικείο πρόσωπο και η δική του ευνοϊκή προσέγγιση σ’ αυτό, ανοίγοντας νέους, αδιάβατους και πολλά υποσχόμενους δρόμους στην καλλιτεχνική του δημιουργία.»
Σταύρος Αμπελάς

Βιογραφικό
Χρήστος ΜπάρλοςΟ Χρήστος Μπάρλος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1949, αλλά μεγάλωσε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Διακοσμητικών Εφαρμογών στη Σχολή Δοξιάδη (τάξη του ’67–’68) με δασκάλους τους ζωγράφους Δημήτρη και Χαρίκλεια Μυταρά, Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρακολούθησε και τα άλλα 2 τμήματα της σχολής, την Αγιογραφία – συντήρηση και τις Γραφικές Τέχνες. Παντρεμένος και με δύο γιους, ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο, κοντά στη μεγάλη του αγάπη, τη θάλασσα.
1η Ατομική Έκθεση: Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2008, στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Πατρέων, Παλαιά Λουτρά.
2η Ατομική Έκθεση: Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού, Αθήνα.
3η Ατομική Έκθεση: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, στην Αίθουσα Τέχνης Barrage Culture, στη Ζάκυνθο.
4η Ατομική Έκθεση: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Collegio L. Valla, στην Παβία της Ιταλίας.
Τον Απρίλη του 2014 συμμετέχει σε συμπόσιο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα της Κύπρου, κατασκευάζοντας 2 μεγάλα έργα για το καινούριο Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπα.
Τον Ιούνιο του 2014 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση μαζί με 30 καλλιτέχνες στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Τον Φεβρουάριο του 2015 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Λέφα του Δήμου Ψυχικού.
Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails