© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Για την Ημέρα Ποίησης στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ποίησης (που ήταν στις 21 Μαρτίου), αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00, η Oμάδα Mουσειολογίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου και το Μουσείο Σολωμού θα προβάλλει, φιλοξενούμενη στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας, την ταινία “RussianArk”. 

Ένας αόρατος αφηγητής–φάντασμα περιπλανιέται στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης, που στεγάζουν από το 1754 το Κρατικό Μουσείο του Ερμιτάζ, και, καθώς πηγαίνει από αίθουσα σε αίθουσα, συναντάει πραγματικά και μυθικά πρόσωπα της ρωσικής ιστορίας από το 1700 ως σήμερα. Τον αφηγητή συνοδεύει στην περιπλάνησή του ο «Ευρωπαίος», ο Γάλλος περιηγητής του 19ου αιώνα Astolphe-Louis-Léonor, που ταξίδεψε σε όλη τη Ρωσική Αυτοκρατορία και αποτύπωσε με καυστικό τρόπο τις εμπειρίες του στο βιβλίο “LaRussie” του 1839. 

Και την επόμενη Πέμπτη, μία ακόμη ταινία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails