© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στον Ζακύνθιο γιατρό Γεώργιο Μοθωναίο (1910-1994) από το Κέντρο Λόγου «Αληθώς»


Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς» αφιερώνει την προσεχή 4η εκδήλωση του στ΄ κύκλου του στον σπουδαίο και αξιομνημόνευτο Ζακυνθινό χειρουργό ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΟΘΩΝΑΙΟ, ο οποίος διακρίθηκε στο νησί μας ως κορυφαίος επιστήμονας και ανθρωπιστής, σε δίσεκτες για τον τόπο ιστορικές περιόδους.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή Β΄ Νηστειών, 12 Μαρτίου 2017, ώρα 7.30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.

Ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η κ. Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγος – Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με θέμα:
Γεώργιος Μοθωναίος (1910-1994): ο Επιστήμονας, ο Γιατρός, ο Άνθρωπος. Μισός αιώνας ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου”.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Χορωδία “Το όνειρο του παιδιού”, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη της και Πρωτοψάλτη Μπανάτου κ. Δημήτρη Κάνδηλα, θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση Δ. Σολωμού και Α. Κάλβου, όπως και κάποια επίκαιρα ψάλματα.

Οι υπεύθυνοι του «Αληθώς» καλούν τους θιασώτες του Μορφωτικού Κέντρου να συμμετάσχουν και σε αυτή την δράση του, πολυ-ευχαριστώντας τους εκ των προτέρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails