© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αισθαντικές οι μελωδίες του Γιάννη Παντάκη στο μουσικό άλμπουμ "Η Ζάκυνθός μου" [+audio]



Στο μουσικό άλμπουμ Η Ζάκυνθός μου, περιλαμβάνονται τραγούδια εμπνευσμένα από στίχους παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών, κυρίως Ζακυνθινών, δεκατέσσερα από τα οποία παρουσιάζονται στο CD που εσωκλείεται στο βιβλίο. Οι ξεχωριστές μελωδίες του Γιάννη Παντάκη με τα ηχοχρώματα του μαντολίνου, της κιθάρας και του βιολιού μάς παραπέμπουν στα γνωστά και αγαπημένα μας επτανησιακά ακούσματα.

Το βιβλίο, αποτελεί μία πολύ όμορφη και επιμελημένη έκδοση που περιλαμβάνει τα ποιήματα, αλλά και φωτογραφικό υλικό από την ηχογράφηση του δίσκου και τις ζωντανές εκτελέσεις τους τον Μάιο του 2015 στην Ζάκυνθο και τον Ιανουάριο του 2016 στην Αθήνα, που η λέσχη ΓΕΡΑΝΟΣ συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας αντίστοιχα.

Τις ζωγραφικές δημιουργίες που κοσμούν τόσο το εξώφυλλο όσο και το εσωτερικό του βιβλίου, φιλοτέχνησε ο γνωστός και πολύ σημαντικός καλλιτέχνης, γλύπτης και χαράκτης Αριστείδης Πατσόγλου.

Οι συντελεστές του δίσκου

Μουσική
Γιάννης Παντάκης

Τραγούδι
Ανδριάνα Λυκούρεση, Βασίλης Χριστοδουλόπουλος,
Γιάννης Παντάκης

Παίζουν οι μουσικοί
Ανδρέας Σταμίρης (Μαντολίνο)
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (Κιθάρα)
Loli Elezi (Βιολί)
Vaghinak Galoyan (Βιολοντσέλο)
Νίκος Γεωργάνος «Καστρινός» (Φυσαρμόνικα)

Καλλιτεχνική επιμέλεια, ενορχήστρωση
Τιμόθεος Αρβανιτάκης

Στο τραγούδι «Όλα έχουν Μάη κι άνοιξη»
συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Ιόνιο Κύμα»

Ηχογράφηση – Remixing
Studio “Stamiris” – Ζάκυνθος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails