© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μνημονεύοντας Γρηγόριο τον Ξενόπουλο στη γειτονιά του, τη Φανερωμένη πόλεως ΖακύνθουΣτο πλαίσιο του 3ημέρου της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου προς τιμήν του μεγάλου Ζακυνθινού πεζογράφου Γρηγορίου Ξενοπούλου, 150 χρόνια από τη γέννησή του στην  Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον περικαλλή Ναό της γειτονιάς του εν Ζακύνθω, την αγαπημένη του Φανερωμένη πόλεως Ζακύνθου, Αρχιερατικό Μνημόσυνο και σχετική ομιλία. 
     Της Δεήσεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, την δε συγκινητική ομιλία -συνοπτική του έργου και της προσφοράς του συγγραφέως στα νεοελληνικά γράμματα- έκανε ο φιλόλογος και λογοτέχνης κ. Διονύσης Σέρρας. Παρέστησαν οι Αρχές του νησιού και οι μαθητές των σχολείων της ευρύτερης γειτονιάς. 
     Στο κέντρο του Ναού δέσποζε η μορφή του τιμώμενου λογοτέχνη, εκφραστική ξυλογραφία της χαράκτριας Άριας Κομιανού, πολύτιμης φίλης της Ζακύνθου. 
     Ακολούθησε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του Ξενόπουλου ενώπιον της προτομής του στα Δέντρα του Άμμου και κατάθεση δάφνινων στεφανιών από τις τοπικές Αρχές.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails