© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Βανάτο σήμερα: Ανοιξιάτικα συναισθήματα και λαμπρινή διάθεση στα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" της ΕΡΤ3


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα απολείτουργα, Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, στο πλάτωμα της Παναγούλας στο Βανάτο, τα πρώτα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά", η οποία θα προβληθεί ανήμερα της ημέρας του ερχόμενου Πάσχα 2022
    Όπως γίνεται κατανοητό, το κλίμα και η ατμόσφαιρα ήταν κατά πάντα λαμπριάτικη, το δε ευρύχωρο πλάτωμα της Παναγούλας πλημμύρισε αναστάσιμες παρουσίες: Νεανικά πρόσωπα, κεφάτες ομάδες τοπικού λαϊκού πολιτισμού, πολύχρωμες ενδυμασίες κάνοντας focus στο κόκκινο της Λαμπρής, τοπικούς χορούς! Μια εκκλησιαστική χορωδία απέδωσε πασχαλινά ψάλματα εντός του Ναού της Παναγούλας, κατά το τοπικό ψαλτικό ιδίωμα, ενώ παρουσιάστηκαν και καταγράφηκαν τοπικά εδέσματα της μεγάλης γιορτής. Άνωθεν ένα drone αποτύπωνε ευφρόσυνες ανοιξιάτικες εικόνες του τόπου, το δε κέφι ήταν διάχυτο παντού. 
    Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με πολλή χαρά αγκάλιασε την προσφορά της ΕΡΤ3 μέσω του Δήμου Ζακύνθου, κυρίως δε του Αντιδημάρχου Αρκαδίων και Πρωτοψάλτη Βανάτου Δημήτρη Κάνδηλα, ο οποίος συγκάλεσε όλους τους πολιτιστικούς ομίλους της Ζακύνθου για να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Η όλη προσπάθεια στοχεύει στην προβολή της περιοχής μας, αλλά και της εν γένει πολιτιστικής Ζακύνθου, καθώς μια τέτοια προβολή είναι εκ των ών ουκ άνευ στους δυσχερείς καιρούς που διάγουμε. 
    Αύριο, τα γυρίσματα θα συνεχισθούν! Ευχαριστούμε τους παράγοντες της εκπομπής για την προτίμηση στον μικρό τόπο μας και την τιμή της όλης προβολής!
π. Παν. Καποδίστριας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Βανάτου

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails