© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Γραφές από Ουκρανία: "Προσευχηθείτε στον Θεό να διώξουμε τον εχθρό από το σπίτι μας!" | МОЛИТВА ЗА УКРАЇН | Pray for Ukraine

Επιμέλεια - παρουσίαση: π. ΠΑΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Κατ' αυτές τις μεγάλες ώρες του αποτρόπαιου πολέμου στην Ευρώπη, κατά τον οποίον ο ιμπεριαλιστής ληστής Πούτιν έχει σύρει τον λαό του σε αδελφοκτόνα σύρραξη με γείτονα χώρα, την Ουκρανία, θελήσαμε να υποστηρίξουμε, έστω και με ένα καλό λόγο, ορισμένους φίλους Κληρικούς, Επισκόπους και Ιερείς, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τους οποίους συνδεόμαστε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της αγωνίας και του αγώνα τους για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία του τόπου τους και την χειραφέτηση από την ασφυκτική αγκαλιά του Πατριαρχείου Μόσχας. Βλέπετε ότι, όχι μόνο πολιτικά, αλλά νωρίτερα και εκκλησιαστικά, η Ρωσία ανέκαθεν επιθυμούσε την Ουκρανία υπάκουη θεραπαινίδα της. Κάτι που βιώνουμε σήμερα -ως μη ώφειλε- και διά των όπλων... 

Στο αδελφικό γράμμα συμπαράστασής μας, κάποιοι από τους λήπτες απάντησαν, εκφράζοντας γενναίο φρόνημα έναντι του εχθρού. Χάριν ενημερώσεώς σας, αντιγράφουμε ακολούθως μερικά από αυτά:

Γέροντα, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εγκαρδίως. Να προσεύχεσθε για εμάς. 

Ε. Κ. Μιχαήλ

Дякую Вам отче дорогий! Ми разом переможемо зло! Завдяки такій підтримці ми сильні й молимось на своєму місці. Страху вже не має ні в кого. Ні в дітей ні жінок. Всі моляться та роблять все для перемоги! 

Ευχαριστώ, αγαπητέ πατέρα! Μαζί θα νικήσουμε το κακό! Χάρη σε μια τέτοια υποστήριξη, είμαστε δυνατοί και προσευχόμαστε στον τόπο μας. Κανείς δεν φοβάται πια. Ούτε παιδιά ούτε γυναίκες. Όλοι προσεύχονται και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν!

π. Βιτάλι

Ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου, αγαπητέ Αδελφέ Πατέρα Παναγιώτη! Η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική στον κόπο μας! Σας ζητάμε να προσευχηθείτε στον Θεό να διώξουμε τον εχθρό από το σπίτι μας! Ο Χριστός ανάμεσά μας!

π. Βίκτωρ

Щиро дякую за підтримку! З Богом переможемо!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! Με τον Θεό θα νικήσουμε!!!!

Α. Μ.


Thank you father. Please pray to God, the Mother of God and Saint Dionysius for us and for all Ukraine.
Σας ευχαριστώ πάτερ. Παρακαλώ, προσευχηθείτε στον Θεό, την Μητέρα του Θεού και τον Άγιο Διονύσιο για εμάς και όλη την Ουκρανία.
π. Βλαδίμηρος

Ιδού κι ένα βίντεο οικογενειακής προσευχής ιερέως της Ουκρανίας κατ' οίκον, υπέρ σωτηρίας από τον εχθρό:


Ιδού και φωτογραφίες από θεία Λειτουργία σε καταφύγιο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails