© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον τάφο του Βαλαωρίτη - Επίσκεψη στον Παντοκράτορα - Συνάντηση με Λευκαδίους [photos-video]


πηγή: ilefkada.gr

Οι καμπάνες του Παντοκράτορα ήχησαν χαρμόσυνα. Ο κόσμος  χθες το απόγευμα έχει γεμίσει την κεντρική αγορά γύρω από την εκκλησία και την προκαθορισμένη ώρα φτάνει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και επίτιμος δημότης Λευκάδος.

Ήρθε  η ώρα να γονατίσει με την σεμνότητα που τον διακρίνει, στον τάφο του Μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ακριβώς 200 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Είναι η πρώτη φορά που Πατριάρχης θα εμφανιστεί στην ωραία Πύλη του ναού του Παντοκράτορα. Είναι η πρώτη φορά που Πατριάρχης θα θαυμάσει τις μοναδικές τοιχογραφίες του ναού και θα ακούσει από τα χείλη του π. Ιωαννίκειου για την μακραίωνη ιστορία της εκκλησίας του Παντοκράτορα.

Η φιλόλογος Χαρά Τυπάλδου θα εντυπωσιάσει, απαγγέλλοντας Βαλαωρίτη και αμέσως μετά φτάνει η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτατος πλησιάζει στο δαφνοστολισμένο τάφο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και γονατίζει σεμνά, αποτίοντας φόρο τιμής.

Μοναδικές στιγμές για την πόλη της Λευκάδας.

Αμέσως μετά θέλησε να αγκαλιάσει κάθε μικρό παιδί που τον πλησίαζε λίγο πριν επισκεφθεί το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού και τον υποδεχτεί η Αγιομαυρίτικη παρέα με την καντάδα που έγραψε για την παρουσία του στην Λευκάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails