© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Περιδιάβαση για τον Ανδρέα Κάλβο (200 χρόνια από την έκδοση των "Ωδών")

Περιδιάβαση στους χώρους, οι οποίοι σχετίστηκαν στην Κέρκυρα με τον Ανδρέα Κάλβο, προγραμματίζει η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έκδοση των «Ωδών» του μεγάλου Ζακύνθιου Ποιητή, ο οποίος έζησε στην Κέρκυρα 26 χρόνια.

Η περιδιάβαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.00.

Αφετηρία της περιδιάβασης θα είναι η Ιόνιος Ακαδημία, στην οποία ο Ανδρέας Κάλβος δίδαξε το έτος 1840-1841. Ο Ανδρέας Κάλβος είχε διδάξει άλλες δύο χρονιές (1827-1828 και 1836-1837) στην Ιόνιο Ακαδημία, η οποία όμως στεγαζόταν τότε σε άλλο κτήριο.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ελεύθερη.

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη σειρά των εκδηλώσεων τις οποίες έχει προγραμματίσει η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έκδοση των «Ωδών». Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερεις ομιλίες στο Μουσείο Σολωμού (τρεις από Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και μία από τον Πρόεδρο της Εταιρείας), ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν του Ανδρέα Κάλβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails