© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Χατζηδάκις - Θεοδωράκης στο Μπακού με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συναυλία κλασικής κιθάρας του Έλληνα σολίστ Γιώργου Κριωνά την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στο ελληνοπρεπούς αρχιτεκτονικής θέατρο "Rashid Behbudov" στο κέντρο της Αζερικής πρωτεύουσας, την οποία διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο γνωστός καλλιτέχνης ερμήνευσε μοναδικά γνωστά έργα της φιλολογίας της κλασικής κιθάρας, καθώς και έργα Λατινοαμερικανών συνθετών, ενώ αφιέρωσε το δεύτερο μέρος σε έργα Ελλήνων συνθετών. Οι Μάνος Χατζηδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Νίκος Μαμαγκάκης είχαν την τιμητική τους, καθώς τα έργα τους - όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση - συγκίνησαν τους παριστάμενους, μέσα από τις εξαιρετικές διασκευές και ερμηνείες του Γιώργου Κριωνά.

Παρόντες στη συναυλία ήταν εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, στελέχη οργανισμών, σπουδαστές Νεολληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Μπακού, καθώς και πολυπληθές κοινό το οποίο δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ελληνική μουσική.

Όπως, εξάλλου, τόνισε ο Ελληνας Πρέσβυς στο Αζερμπαϊτζάν κ. Χρήστος Καποδίστριας στον χαιρετισμό του, η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει τους λαούς, ενώ ο ιδιαίτερος, μοναδικός ήχος της κλασικής κιθάρας είναι στενά συνυφασμένος με την ελληνική μουσική, καθώς καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της ελληνικής μουσικής φιλολογίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails