© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η Έκθεση Collage "Χάρτινα ΙΙ" στη Σύρο

Στον καταξιωμένο και αξιοζήλευτο θεσμό «Ερμουπόλεια 2009» εντάσσεται η έκθεση collage «Χάρτινα Ταξίδια ΙΙ», που παρουσιάζουν οι 5 εικαστικοί καλλιτέχνες: Ελένη Γούναρη, Αγγελής Κυρούδης, Γεύσω Παπαδάκη, Βάσω Τσόνογλου και Στέλιος Χριστοφιλάκης.

Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζονται μαζί ως εικαστική ομάδα οι πέντε καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων η πολύτιμη φίλη μας Ελένη Γούναρη), με έργα collage, ανεξάρτητα και από τις άλλες τεχνικές αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που αναπτύσσει ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά.

Μετά τη γόνιμη γνωριμία τους στις Διεθνείς Εκθέσεις Collage στο Vilnius της Λιθουανίας, στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ των ετών 2005 και 2008, παρουσιάστηκαν μαζί ως ομάδα “Just 5” για πρώτη φορά, στο “Αγγέλων Βήμα”, στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο τους 2008, εκθέτοντας τα «Χάρτινα Ταξίδια» τους.

Τώρα στο δεύτερο σταθμό του ταξιδιού τους, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συνδιαλέγονται και πάλι με την ιδέα του χαρτιού, το πολυσήμαντο νόημα του «ταξιδιού» αλλά και της σημασίας του ταξιδιού του χαρτιού από την Ανατολή στη Δύση.
Πρόκειται για μιαν ιδιαίτερη έκθεση με έργα, κατασκευές αλλά και χειροποίητο καλλιτεχνικό βιβλίο (artbook), με την τεχνική του collage.

Εγκαίνια 5 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης από 5 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας : 10.00-14.00 και 18.30-21.30.

2 σχόλια:

Λένα είπε...

π. Παναγιώτη σ' ευχαριστώ. Επέστρεψα, είχα πάει στα εγκαίνια και ήταν πολύ καλά. Το κτίριο της Πινακοθήκης, δεν ξέρω αν γνωρίζεις, είναι επιβλητικό και υπέροχο. Το επισκέπτεται πολύς κόσμος, Συριανοί και τουρίστες.
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη δημοσίευση.

P. Kapodistrias είπε...

@ Λένα, Καλή μας καλλιτέχνιδα,

Συγχαρητήρια για τις κατά καιρούς προόδους σου. Κάθε φορά που ανεβαίνεις σε κορφές αισθάνομαι κατά τι ψηλότερος κι εγώ που αγαπώ και θαυμάζω την δουλειά σου!

Χαίρε και δημιούργει πάντοτε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails