© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη Συνεδρίου για τον "Ύμνο" στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Ζάκυνθος, 8.12.2023 [video]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε να κηρύξει το 2023 «Έτος Ύμνου εις την Ελευθερίαν».

Στο πλαίσιο των εορτασμών του προγραμμάτισε διάφορες σχετικές εκδηλώσεις, οι οποίες έκαναν περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό το έργο αυτό του ποιητή, αλλά και φώτισαν άγνωστες πτυχές του, με ανακοινώσεις, οι οποίες προώθησαν την έρευνα και βοήθησαν στην κατανόηση του ποιήματος και τους λόγους της γραφής και της αξίας του, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.

Αποκορύφωμα όλων αυτών θα είναι ένα σημαντικό, διεθνές συνέδριο, το οποία θα γίνει στο τέλος του έτους, στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του Μουσείου, σε συνεργασία με την «Ιονική Ακαδημία 1808».

Η όλη προσπάθεια επιδιώκει να ανοίξουν οι πόρτες του Μουσείου, με αφορμή και την μεγάλη αυτή επέτειο και αυτό να γίνει κάτι ζωντανό και μέρος της καθημερινότητας του τόπου.

Τα πρακτικά του συνεδρίου, καθώς και οι ανακοινώσεις, που προηγήθηκαν, τυπωμένες σε τόμους, θα αποτελέσουν την παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 

ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ 8ης Δεκεμβρίου 2023:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails