© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

LIVE: Εκδήλωση μνήμης για τους Σεισμούς του '53 στον Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, 70 χρόνια μετά

70 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, γεμίζει με άνθη!

70 χρόνια μνήμης, απολογίζονται σε ένα χρέος-αφορμή, το οποίο αποτελεί τον φωτεινό οδηγό σε μια Ζάκυνθο που τιμάει την ιστορία της και την κληρονομιά της!

70 χρόνια τιμής, στις απώλειες, στους ανθρώπους, στην αξιοπρέπεια και στην διάσωση!

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Φανερωμένης της πόλεώς μας, είναι ταυτισμένο μνημείο-παρακαταθήκη για το μέλλον και τις αξίες μας.

Οι εξέχουσες προσωπικότητες-επιστήμονες, η κ. Αναστασία Δ. Καπανδρίτη, (Δρ. Αρχιτέκτων-Αναστηλώτρια, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,)  η κ. Δήμητρα Νικολιά, (Δρ. Αρχαιολόγος) και ο Αρχιμ. Διονύσιος Λυκογιάννης, (Δρ. Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), αναπτύσσουν τις επιστημονικές προσεγγίσεις τους και τις διαχρονικές αξίες του ζωντανού μνημείου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης παρουσιάζει την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, «Rezante».

Συγκλονιστικές εικόνες της εποχής, μαρτυρίες, καταγραφές, ψηφιακοί δρόμοι του μέλλοντος και καλλιτεχνικοί ήχοι, εμπλουτίζουν την εκδήλωση που διοργανώνει ο ιστορικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Ζακύνθου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Συμμετέχουν η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμμου.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο κ. Γιάννης Μαρίνος.

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Φανερωμένης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails