© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για τις "Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες" τού Δημήτρη Γ. Μαγριπλή

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


"Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες" τιτλοφορείται το νέο -άψογο αισθητικά- βιβλίο διηγημάτων τού πολύτιμου και καρδιακού φίλου Δημήτρη Γ. Μαγριπλή, τού και συνεργάτη τού e-περιοδικού μας. Το βιβλίο κυκλοφορείται από τον Δεκέμβριο τού 2012 από τις Εκδόσεις Νέος Αστρολάβος / Ευθύνη 12, με παράλληλη παιδιότροπη ζωγραφική από τον Παντελή Σταματέλο

Ευχαριστούμε, Δημήτριε, για την τιμή τής αποστολής, ιδιαίτερα για την ιδιαίτερα θερμή αφιέρωσή σου! Ανταποδίδουμε άφθιτη αγάπη και ευγνωμοσύνη για Όλα!

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής και Παντελής Σταματέλος, στα Άνω Πετράλωνα, τον Απρίλιο τού 2012.
Ως φαίνεται, αντέχουν ακόμη στην Κρίση: Βιβλία, καφέδες και ρέστα από 50άρικο ευρώ!!!...
Το ανά χείρας βιβλίο περιλαμβάνει, λοιπόν, δέκα διηγήματα τού γνωστού διηγηματογράφου τής Κυπαρισσίας, τα οποία θα μπορούσαν -σχολιαστικά- να τιτλοφορούνται και "Με τι εσώτερη κρίση φθάσαμε στην Κρίση" ή "Ο Έλληνας στα χρόνια τού Μνημόνιου" ή "Πώς το ένδοθέν μας φίδι χύνει από λίγο κάθε μέρα φαρμάκι στην ψυχή τού Σήμερα".

Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για τα διηγήματα τού Μαγριπλή, με τα οποία δύνανται να ασχοληθούν πολλές ειδικότητες, πλην των λογοτεχνών: Κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, θεολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι... Εμείς κωλυόμαστε ηθικώς να επεκταθούμε, εξαιτίας μιάς ιδιαίτερης χαράς, η οποία μάς συνέχει: Τέσσερα από τα δέκα διηγήματα τού βιβλίου πρωτοδημοσιεύτηκαν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη "Παραθέματα Λόγου" τού "Ίσκιου" μας. Οπότε, a priori, η θέση μας είναι θαυμαστικά υπερθετική, καθώς τα "σπαργανώσαμε" και τα "ποδέσαμε" από την πρώτη στιγμή τής γέννησής τους! Τώρα δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε για την νεότερη εκδοχή τους, ήτοι την έντυπη παρουσία τους με τη νέα ένδυση δια τού χρωστήρα τού έγκριτου μουσικού, μαθηματικού και ζωγράφου Παντελή Σταματέλου. 

Κλείνουμε την παρούσα παρουσίαση, επαναφέροντας τούς συνδέσμους ευθύς πιο κάτω, όπου μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα παρ' ημίν τέσσερα διηγήματα, θεωρώντας ότι θα αποτελέσουν έναυσμα, ώστε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία το μικρό αυτό βιβλίο τών 72 σελίδων, ως μικρή αντί-σταση στην δυσοσμία τού καιρού και τού τόπου μας


Επαγγελματικός προσανατολισμός (α' δημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2010)

Ο αναμορφωμένος (α' δημοσίευση: 29 Απριλίου 2010)

Χάρης ο βαρκάρης (α' δημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2011)

Νυχτερινές απόπειρες συγγραφής (α' δημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails