© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ξενάγηση στην Έκθεση Χαρακτικής της ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ (Κέντρο Λόγου "Αληθώς", 15.6-15.8.2020)


Στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς», μετά την κορονοϊκή Καραντίνα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗ και ήδη πραγματοποιούμε Έκθεση Χαρακτικής της αξιομνημόνευτης καλλιτέχνιδος Άριας Κομιανού (1938-2015), στην αίθουσα όπου θα στεγαστεί εν καιρώ η Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου, ακριβώς δίπλα από τον ναό της Παναγούλας, στο Μπανάτο Ζακύνθου. Η αφιερωματική αυτή έκθεση θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 έως το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε χρόνων από τον θάνατό της (+30.7.2015) και περιλαμβάνει 25 ξυλογραφίες (υπογεγραμμένες και αριθμημένες από την δημιουργό τους), με συνθέσεις, πορτραίτα, εικονογραφήσεις βιβλίων και ex libris, συνοδευόμενα από καταλόγους προηγούμενων εκθέσεών της, λευκώματα και επιστημονικά συγγράμματα για το έργο της όπως επίσης και εκδόσεις στις οποίες συμμετείχε ως εικονογράφος. Ταυτόχρονα σε διπλανή ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για την καλλιτέχνιδα. 
Σημειωτέον ότι τα εικοσιένα (21) από τα εκτιθέμενα προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, τα δε υπόλοιπα τέσσερα (4) από την ιδιωτική συλλογή του Διονύση Σέρρα. Όλα τα έργα και στις δύο περιπτώσεις συλλεκτών, αποτελούν ευγενικά δωρήματα της ίδιας της δημιουργού προς τους εν λόγω φίλους της πνευματικούς ανθρώπους της Ζακύνθου.  
Παρακαλούνται, τα άτομα και τα σωματεία που τυχόν ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την έκθεση, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, ώστε να οριστεί ο χρόνος της επίσκεψης κατόπιν συνεννοήσεως, για την αποφυγή συνωστισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση της πανδημίας Covid-19. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του "Αληθώς" στο Facebook (www.facebook.com/alithoszante) και στο www.nyxthimeron.com .
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΞΕΝΑΓΗΣΗ:
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails