© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η μουσικοχορευτική Ζάκυνθος, σε 3 καλοκαιρινές βραδιές του "Αληθώς", μέσω διαδικτύου


Φέτος, κατά την αναγκαστική συνύπαρξή μας με τον Covid-19, όλοι και όλα δοκιμάζονται. Και ο Πολιτισμός συν τοις άλλοις. Το διαδίκτυο έγινε πλέον το όχημα, μέσω του οποίου στιγμές Πολιτισμού φθάνουν ώς τα σπίτια μας, είτε στον καιρό της καραντίνας που βιώσαμε ήδη, είτε κατ' αυτή την εποχή, που με διστακτικότητα βγαίνουμε από τα σπίτια μας, οι πολιτιστικές δράσεις όμως δεν τολμούν ακόμη να εκφρασθούν.

Εμείς εδώ, στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", προσφέρουμε στους φίλους και θιασώτες των δράσεών μας (σταματημένων ήδη λόγω της περίστασης) τρεις βραδιές από το πλούσιο οπτικοακουστικό Αρχείο μας. Πρόκειται για εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικό χώρο (οι δύο στο πλάτωμα της Φανερωμένης και η μία στο πλάτωμα της Παναγούλας Μπανάτου) και αποτελούν -θεωρούμε- τρεις εξαίρετες στιγμές του "Αληθώς":

Η πρώτη βραδιά είναι αφιέρωμα στον πρόωρα φευγάτο συνθέτη Δημήτρη Λάγιο και πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, εστιάζοντας στην προσφορά του στην Ποίηση και την Παράδοση της Ζακύνθου.

Η δεύτερη βραδιά αφορά στους Παραδοσιακούς Χορούς της Ζακύνθου και έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών ζωής, δράσης και προσφοράς του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος "Υακίνθη".

Η τρίτη βραδιά περιλαμβάνει Συναυλία της ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου κι έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Η συνολική χρονική διάρκεια των τριών αρχειακών θεματικών βραδιών που παρέχουμε στους φιλόμουσους είναι τρεις ώρες. 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails