© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Περιοδικό «Πόρφυρας», τεύχος 171, με σελίδες για τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη


Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Πόρφυρας» (Νο 171, το. 40, Ιαν.-Μάρτ. 2020), με το οποίο το περιοδικό εισήλθε στο 40ο έτος ανελλιπούς παρουσίας του με πανελλήνια εμβέλεια, τον τόνο δίνουν δύο ανέκδοτες προσεγγίσεις του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη (Γιώργος Σεφέρης – Εμπειρίκος και Εγγονόπουλος), καθώς και οι σελίδες για τον πεζογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Οι σελίδες για τον Γιώργο Σκαρμπαρδώνη περιλαμβάνουν ανακοινώσεις του Επιστημονικού Συνεδρίου «Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής – Δημήτρης Νόλλας – Γιώργος Σκαμπαρδώνης / ατομικά και συλλογικά βιώματα», της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, που είχε πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017). Υπογράφουν ο Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος, ο Ν.Κ. Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Κόκορης, ο Νίκος Σγουρομάλλης, η Αγγελική Πεχλιβάνη, ο Δημήτρης Κονιδάρης, ο Νίκος Κοσκινάς, ο Σωτήρης Τριβιζάς και η Νίκη Μίγγα.

Στις άλλες σελίδες, ποίηση του Ανδρέα Σισμάνη, του Κώστα Θ. Ριζάκη, του Θανάση Μαρκόπουλου, του Βασίλη Κουμή, του Δημήτρη Γ. Παπαστεργίου, του Σπύρου Βασιλάκη, του Γιώργου Κ. Μύαρη, και του Paul Klee (μετάφραση Θανάσης Γαλανάκης).

Πεζογραφία, του Δήμου Α. Καρατζόγλου και της Αντιγόνης Ηλιάδη.

Δοκίμιο του Πέτρου Χατζηδάκη.

Στις «Μικρές Επιστροφές» ο Βάιος Βαϊόπουλος και στις «Επισημάνσεις» η Ε.Χ. Πέτκου.

Στην κριτική βιβλίου ο Δημήτρης Κονιδάρης και η Κωνσταντινα Μπάδα.

Το επαναλαμβανόμενο κόσμημα στις σελίδες του «Πόρφυρα» είναι, όπως πάντα, του Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), και το τεύχος εικονογραφείται με έργα του Eduard Lear. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Αριστείδη Αυγερινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails