© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Στα Μέθανα κι αν πέθανα, ποιος το γνωρίζει...






Φτάνουμε στα ωραία Μέθανα ή Μεθήνη ή Μεθώνη ή Μεθάνη ή Αρσινόη, μιαν ιδιαίτερα γραφική χερσόνησο (παραλίγο νησί) στα Ανατολικά του Μορέως, μέσα στη νησιωτική ανοιχτή αγκαλιά του Αργοσαρωνικού. Αποτελούν διάβαση των υδάτινων οδών από την Αθήνα και τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τον Μοριά, με ιστορία που πάει πολύ πίσω, στη Νεολιθική Εποχή (6.000-3.200 π.Χ.).

Εδώ ξεχωρίζουν, χαρακτηρίζοντας τον τόπο και τις εργασίες των ανθρώπων, οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων, αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης του ευρύτερου χώρου, γνωστές διαιώνια για την αποτελεσματική δράση τους στην υγεία. Οι αρχαίοι συγγραφείς Παυσανίας, Στράβων, Οβίδιος μαρτυρούν των ιαμάτων το αληθές.

Σήμερα έχουν έναν ιδιότυπο τρόπο να μαγνητίζουν τον ανύποπτο επισκέπτη. Εκεί που δεν το περιμένεις τα ερωτεύεσαι και δε βλέπεις την ώρα να επιστρέψεις!... Πολλά και γραφικά, μικρά ή μεγαλύτερα ξενοδοχεία, ήπιας συμπεριφοράς, είναι έτοιμα να στεγάσουν τους επισκέπτες. Αξίζουν τόν κόπο! Ανταμείβουν πλουσιοπάροχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails