© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Από τη Sugartown στη Firetown

Η Ζαχάρω (αγγλιστί Sugartown) διαρκώς στην επικαιρότητα, κατά τρόπον όμως από σουρεαλιστικό έως αποτρόπαιο...

Θυμάστε την περυσινή ταινία του Κίμωνα Τσακίρη "Sugartown Οι γαμπροί"; Αντιγράφω για εσάς το στόρυ (πραγματικό) της ταινίας:

Το Νοέμβριο του 2002, η μικρή κωμόπολη της Ζαχάρως, κατέκτησε τα τηλεοπτικά παράθυρα, χάρη στη δέσμευση του δημάρχου, αν κερδίσει, να βρει νύφες στους άντρες τής υπό παρακμή επαρχίας του. Το Sugartown, είναι η καταγραφή της υλοποίησης της δέσμευσης.
Εμπνευσμένος απ’ αυτήν την αλλόκοτη ανακοίνωση για σαφάρι γυναικών, ο Κίμων Τσακίρης ταξίδεψε ως τη μικρή πόλη πλάι στην αρχαία Ολυμπία, και με μια κάμερα στον ώμο, κατέγραψε την περιπέτεια αυτών των ανθρώπων, και το ξεδίπλωμα των χαρακτήρων τους. Αυτό που προέκυψε, είναι ένα ντοκουμέντο πολλαπλών αναγνώσεων: από το ποιοι και πώς κυβερνάνε σε τούτον τον τόπο, και την ερήμωση της ελληνικής επαρχίας, μέχρι το σε πόσους διαφορετικούς πλανήτες κατοικούν οι άνθρωποι της χώρας μας και πόσο εύκολο είναι να εκμεταλλευτεί κανείς τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις ελπίδες τους, ή να ξεκινήσει αλισβερίσι λευκής σάρκας συνειδητά, ή ασυναίσθητα, φορώντας του ένα φαινομενικά αφελές προσωπείο.

Περισσότερα για την ταινία, όπου και σχετικό τρέιλερ από τη Sugartown, δείτε εδώ.

Αυτά κατά το σωτήριον έτος 2006. Φέτος, Αύγουστο του 2007, τι συνέβη στην κατάφυτη και γλυκύτατη (κατά τα άλλα) Ζαχάρω; Τα γεγονότα γνωστά. Το φτερούγισμα του Θανάτου την μετέτρεψε στο άψε-σβήσε (κυριολεκτικά) από Sugartown σε Firetown. Ο ίδιος πάντοτε Δήμαρχος γυροφέρνει τα κατακαμένα σπίτια και τα ψαλιδισμένα όνειρα των συντοπιτών του, ξαναπροσπαθώντας -σαν άλλοτε- για την... αποκατάστασή τους.

Δείτε (για του λόγου το αληθές) δύο από τα πολλά τρέιλερ της Firetown, τα αλλιώς -αλίμονο- πραγματικά:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails