© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Φαγοπότια των Λευκών στο Johannesburg

Αφιερωμένο στην Κική και τη Μικρή Κουζίνα της

Αφού βρισκόμαστε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ας παραμείνουμε! Άλλωστε, πεινάσαμε ήδη. Κι εδώ τα φαγοπότια των Λευκών (κατ' επίφασιν λευκών) δεν είναι παίξε - γέλασε. Τρως έως οριζοντίωσης!...
Ας εκδράμουμε προς ευωχίαν, αλλά προσεκτικά και όλοι μαζί, για τον φόβο των... Μαύρων. Πού θα πάμε; Μα στα κλουβιά για Λευκούς, ήτοι στα φυλασσόμενα μεγαθήρια - γκέτο υπερπολυτελείας, όπου μπορούν οι Λευκοί να κυκλοφορούν άφοβα. Ένα από αυτά, το Sandton City, όπου η μεγάλη πλατεία Νέλσον Μαντέλα (Nelson Mandela Square) με τον υπερμεγέθη -και άκομψο ως εκ τούτου- ανδριάντα του.


Πρώτη Νοεμβρίου, αρχές του Καλοκαιριού για την αφρικάνικη αυτή χώρα (νότιο ημισφαίριο, βλέπετε) και όλα έχουν εδώ ντυθεί χριστουγεννιάτικα, μέχρι ακρότητας. Όμως ήδη πεινά η ομάδα. Χρειάζεται κάπου και κατιτίς να καταλύσει.

Επιλέγουμε το (κατά τις φήμες) καλύτερο εστιατόριο κρέατος της αφρικανικής ηπείρου, The Butcher Shop & Grill, κλείνουμε μια από τις χλιδάτες ιδιωτικές του τραπεζαρίες κι επιδιδόμαστε σε... πολυτελή ασκητισμό, καθώς λέει ο φίλος Π. Α.!!!
Από εδώ και πέρα δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Απλώς, φάτε μάτια...












Αναγκαίες διευκρινήσεις, για να μην παρεξηγηθούμε:
1. Προσωπικά, δεν μού αρέσει το κρέας. Η ανάρτηση, παρότι αληθινή στα γεγονότα εν πολλοίς, έχει υποστεί την αναγκαία μυθοπλασία.
2. Από το όντως χλιδάτο εστιατόριο της Πλατείας Μαντέλα προέρχονται μόνον οι φωτογραφίες υπ' αριθμόν 8 έως 12. Οι υπόλοιπες (4-7 και 13) είναι από τα δείπνα στα στέκια των Ελλήνων.
3. Φαντάζομαι, ότι είναι προφανές το ελαφρώς ειρωνικό στοιχείο της ανάρτησης, που έχει να κάμει με την εν γένει και διαχρονική τακτική των Λευκών έναντι των Εγχρώμων.

8 σχόλια:

roadartist είπε...

Πάντα ταξίδια..εύχομαι!

kiki είπε...

Ωωωω ευχαριστώ για την αφιέρωση!

Εκείνες τις γαριδούλες και τα μύδια να μου τα αφησετε πλιζ. Και το γλυκάκι (;) στο τελος.

Και οι μαύροι; Τι τρώνε οι έρμοι οι μαύροι;

P. Kapodistrias είπε...

@ Roadartist,

Ευχαριστώ και αντεύχομαι!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κική,

Σού άρεσε εεεε;;;;

Ναι, ό,τι παράγγειλες το κρατώ!

Οι Μαύροι, τι τρώνε; "Κοιλιά περίδρομο..."

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Παρ' ότι είναι εμφανής η σκωπτική διάθεση της ανάρτησης, αξίζει να αναλογιστούμε πως και εδώ στις δυτικές κοινωνίες, όπου όλοι είμαστε (υποτιθέσθω) ίσοι,λειτουργούμε με παρόμοιες άνισες τακτικές έναντι και αυτών των ομοίων μας...

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

P. Kapodistrias είπε...

@ Καλή μου Κυρά των Γλάρων,

αν και καθήμεη, ΟΡΘΩΣ ομίλησες! Τι μεγάλο κακό είναι αυτό; Να ευημερούν οι κοινωνίες και κάποιοι να πένονται ανάμεσά μας.
Σήμερα το δίδασκα στο σχολείο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου: Δεν υφίσταται πια μόνον ο λεγόμενος "τρίτος κόσμος", αλλά και ο "τέταρτος κόσμος", ήτοι οι δύστυχοι των ευημερούντων κοινωνιών, οι οποίοι εξαθλιώνονται ρακένδυτοι και περιθωριακοί δίπλα ακριβώς στη χλιδή των δυτικών κοινωνιών...

Τραγικά όλα τούτα...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Απ αυτό το γλυκάκι κρατήστε μου λίγο. Αν και έχω να παρατηρήσω πολύ σοβαρά οτι λείπουν απο τα εδέσματα τα αγαπημένα μου μακαρόνια κάθε τύπου, αν καί κανονικά έπρεπε να τα περιμένω στη Βενετία, αλλά στο άλλο ταξίδι.. Πέρασα κι απ τη μικρή κουζίνα της Κικής και μ άρεσε πολύ. Γέλασα πολύ με τις περιπέτειες της ..κολοκύθας..! Απίθανη.
Τωρα βέβαια π Παναγιώτη πέρα απ αυτά, μας κάνατε να σκεφτούμε τις κραυγαλέες αντιθέσεις και την "ανθρωποφαγία" που είναι πάντα επίκαιρη.Η αντίθεση σε άσπρο-μαύρο. Πεθαίνουν άνθρωποι απο πείνα και υπάρχουν χρήματα για φαντασμαγορικές ακρότητες του κιτς.! Το έλλειμμα είναι στην Ανθρωπιά.

panagiotisandriopoulos είπε...

Όντως φίλτατε Π.Κ.
Πολυτελής ασκητισμός εν Νοτίω Αφρική!
Συγχαίρω για την εμπνευσμένη και ...νόστιμη ανάρτηση.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails