© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Το πρόσωπο της Υπανθρωπιάς στη Λωρίδα της Απόγνωσης / Blooded Palestine






Αυτές τις μέρες έχω λάβει από διάφορους αναγνώστες μας, γνωστούς και μη, πάμπολλες φρικιαστικές φωτογραφίες από την Παλαιστίνη (βλ. ανωτέρω), σκληρές πράγματι λεπτομέρειες από τη γενοκτονία που συντελείται εκεί, δίχως οι ισχυροί και πάτρωνες των Εθνών να κάνουν κάτι το ουσιαστικό προς την δι-έξοδο από την διαρκούσα αυτή κατάσταση αίματος...

Απλοί τηλε-θεατές (με τη λέξη "τηλε-" επισημαίνω τη γεωγραφική μακρότητά μας από τα πράγματα) παρακολουθούμε εμβρόντητοι το αποτρόπαιο πρόσωπο της Υπανθρωπιάς εκεί κάτω στη Λωρίδα της Απόγνωσης, ενώ αυτό μόνο μάς έχει πλέον απομείνει ως μικρή στάση αντίστασης: Το ν' ανταλλάσσουμε σε e-mail φωτογραφίες φρίκης (η πραγματικότητα βέβαια των Παλαιστινίων εκεί κάτω είναι κατά πολύ φρικτότερη) και ν' αναμασάμε ευχολόγια κι εκκλήσεις προς τους Δυνατούς (και Δυνάστες) των Λαών μες από το ίντερνετ.

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο όλο αυτό που κάνουμε... Μα είναι και Κάτι!... Εάν λησμονήσουμε τους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Γάζας, πάνε χάθηκαν εντελώς. Βλέπετε, ότι το δράμα τους σπρώχτηκε ήδη στα ψιλά των ειδήσεων. Έχουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα επικαιρότητας... Με το αίμα των Παλαιστινίων θ' ασχολούμαστε διαρκώς; Φτάνει πια, ίσως να λένε κάποιοι...

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και τα Blogs για να συντηρούν το θέμα, κρατώντας το στην επιφάνεια της πνιγηρής μας καθημερινότητας.
Ευτυχώς, υπάρχουν οι ευαίσθητοι, που, ανακυκλώνοντας όσα νέα μπορούν μες από τη Γάζα, συντελούν αποφασιστικά στη μη-Λήθη.
Ευτυχώς, ο Sameh Akram Habeeb ζει ακόμα κι εκπέμπει μες από το ιστολόγιό του Gaza strip, the untold story τις εικόνες της Φρίκης (από εκεί οι δύο πρώτες σημερινές μας φωτό), ώστε να μη μάς αφήνει να εφησυχάσουμε.
Ευτυχώς, υπάρχει και το Πένθος, διότι βιώνοντάς το μέχρι σταγόνας, ίσως δούμε στο βάθος του τούνελ των εξελίξεων (μα στο πολύ βάθος όμως) τη σπίθα κάποιας Ανάστασης... Ίσως, λέω...

Προς το παρόν, τροποποιώντας ένα παλιό (γνώριμο στους Έλληνες) σύνθημα, επαναλαμβάνω: -Βάστα, καημένη Γάζα, βάστα!...

υ.γ. Είχα λησμονήσει τον καθοριστικό υπερπαράγοντα, που λέγεται Obama, ο οποίος -μεσσιανικώ τω τρόπω- επελαύνει προς την πηδαλιουχία της μονοκρατορίας των Η.Π.Α., οιωνιζόμενος μια νεότερη... Pax Americana!!!
Ave Caesar, Obama!!!
π. Π.Κ.

6 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

για την Παλαιστίνη δεν έχω τι να πω. παραπέμπω στο κείμενο του Προμηθέα στην Ιδιωτική Οδό(www.panagiotisandriopoulos.blogspot.com).

για το Ομπανάνα: Ave Caesar, και πάλιν ερώ Ave!

anepidoti είπε...

ευτυχώς....για όλα τα ευτυχώς σας...ευτυχώς...
ο λόγος σας άγρυπνος και ήρεμος
βάλσαμο και επαγρύπνιση στην ψυχή μου...
ΕΥΤΥΧΩΣ!
καλή σας μέρα!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αναρωτιέμαι τί σκέψεις έκανε ο μικρούλης τη στιγμή που τον απειλούσε ο στρατιώτης με τ όπλο..
Τί θα μπορούσε κάποιος να του εξηγήσει.. Θα μπορούσε να είναι γελοίο, ΑΝ δεν ήταν τόσο Τραγικό. Ένα παιδί αποτελεί απειλή για έναν οπλισμένο στρατιώτη!
Ποιά απορία στο βλέμμα πρέπει να είχε αυτός ο μικρός για τον κόσμο των μεγάλων..
Και αυτός ο στρατιώτης ένοιωσε άραγε κάτι ανθρώπινο, οτιδήποτε,έστω για μια στιγμή, ή το όπλο ήταν η προέκταση του χεριού του?
Όσο για τον κύριο Ομπάμα, τί πρόβλημα να έχει! Παρακολουθεί μιά ταινία και όπου γίνεται βαρετή δίνει οδηγίες για λίγη "δράση"!

P. Kapodistrias είπε...

Δείτε και αυτό:
http://nikap.blogspot.com/2009/01/2009.html

panagiotisandriopoulos είπε...

Ναι! Το ζητούμενο για μας τους ...μακράν είναι η μη - Λήθη.
Γι' αυτό ας κάνουμε και το ελάχιστο από τα ιστολόγιά μας. Κάτι που από την πρώτη στιγμή έκανες Π.Κ. αναδεικνύοντας το θέμα.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

χτες διάβασα ένα άρθρο με τίτλο "κινδυνεύουν τη ζωή τους για μια σταγόνα νερού" σε αραβικό πρακτορείο! μου ήρθε τώρα που ξαναείδα τη φωτογραφία του νεαρού πάνω! τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι για μια σταγόνα νερού και ο κόσμος κοιμάται..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails