© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Η "Παλινδρόμηση στο Χρόνο" του Διονύση Παπαδάτου στην Πάτμο

Λάβαμε σήμερα μιαν εξόχως τιμητική πρόσκληση, που αφορά σ' έναν καταξιωμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό άνθρωπο της σύγχρονης Τέχνης και ακριβό μας Φίλο, τον Ζακυνθινό ζωγράφο Διονύση Παπαδάτο.

Περί τίνος πρόκειται; Ιδού: Το Ελληνικό Συμβούλιο Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών WCC, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο, οργανώνει, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού, στο Αρχοντικό του Σταύρακα στο ιερό νησί της Πάτμου, Έκθεση του εικαστικού Διονύση Παπαδάτου με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Παλινδρόμηση στο Χρόνο".

Στην πολλά υποσχόμενη αυτήν Έκθεση μπορεί ο φιλότεχνος επισκέπτης να δει και να μελετήσει διάφορες αξιοπρόσεκτες μεταλλικές κατασκευές - ζωγραφική και την προβολή για πρώτη φορά video art / land art.

Η Έκθεση άνοιξε ήδη τις πύλες της για το κοινό πριν λίγες μέρες, στις 12 Αυγούστου 2009 και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2009. Παραγματοποιείται με την ευλογία της Ιεράς Μονής Πάτμου και τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υπεύθυνη της Έκθεσης είναι η κ. Λία Ρακά-Περατικού.

Τον καλαίσθητο τρίγλωσσο Κατάλογο της Έκθεσης προλογίζει ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μ' ένα πυκνό κείμενό του. Εκεί, μεταξύ άλλων, γράφει: "Αυτός που βλέπει τη Σπείρα του Διονύση Παπαδάτου αντιλαμβάνεται πόσο η ζωγραφική απαιτεί τη σύνολη δράση του δημιουργού, τη δράση του μυαλού, των χεριών, της καρδιάς του. Και ταυτόχρονα νιώθει όχι μόνο μιαν οπτική απόλαυση αλλά και μιαν άμεση επαφή με τη γήινη συνεχώς μεταβαλλόμενη, πραγματικότητα".

10 σχόλια:

Artanis είπε...

Αρχέγονο σχέδιο η σπείρα...Καλή επιτυχία στην έκθεση και ο Πατρίκιος είναι μοναδικός άνθρωπος...

Δέσποινα είπε...

Εύχομαι η έκθεση του κ. Παπαδάτου να έχει πολύ καλή επιτυχία!
Ανυπομονώ να δω το βίντεο της land art!!!

astria είπε...

Μπήκα στο link, πολύ ενδιαφέρουσα η εργογραφία του.

Η σπείρα ως καμπύλη, πολύ ταιριάζει με τον χρόνο αλλά και με τη σκέψη (που είναι αλληλένδετα νομίζω). Και ας φαίνεται ατέλειωτα να περιστρέφεται και να αναπτύσσεται στον χρόνο και στον χώρο, (ναι, ακόμα και σε γαλαξίες) ακολουθεί ίσως κάποιες γνωστές ή μη (μαθηματικές;) συναρτήσεις.

panagiotisandriopoulos είπε...

Χαίρομαι για τον καλλιτέχνη και χαίρομαι διότι μια τόσο σπουδαία έκθεση γίνεται στην ακριτική Πάτμο και μάλιστα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής.
Μπράβο!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

οι λίγοι πίνακες που είδα μου κάνουν να συμφωνήσω με τα λόγια του Τίτου Πατρίκιου που φιλοσοφεί ή και μάλλον θεολογεί βλέποντας τα!

P. Kapodistrias είπε...

@ Artanis,

Όπως τα λες! Και για τη Σπείρα και για τον Πατρίκιο!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,

Κι εγώ ανυπομονώ. Ίσως κατορθώσουμε να πάμε... Ίσως...

P. Kapodistrias είπε...

@ Άστρια,

Ναι, ο Παπαδάτος ασκείται επιτυχώς στην Ποιότητα!
Όσο για τα της Σπείρας, τα λες ομορφότατα!

P. Kapodistrias είπε...

@ Παν. Ανδριόπουλε,

Ναι, πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Πίσω απ' όλα διαβλέπω την ενεργητική μαεστρία της κ. Περατικού, η οποία υπεραγαπά την Τέχνη!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ρόνι,

Συνυπογράφω όσα αναγέρεις, αγαπητέ!

Καλημέρες!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails