© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Το Περιοδικό "Πόρφυρας", τεύχος 134Σελίδες ποικίλης ύλης περιλαμβάνει το νέο τεύχος του περιοδικού Πόρφυρας (Νο 134 Ιανουάριος-Μάρτιος 2010), που μάς έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος. Τα κείμενα του ανά χείρας καλαίσθητου (όπως πάντα) τεύχους, υπογράφουν:
Ο Χρήστος Μπιντούδης (Giacomo Leopardi: Διάλογος του Federico Ruysch με τις μούμιες του, εισαγωγή – μετάφραση),
Ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης (Μια άγνωστη μετάφραση των Τάφων από τον Αντώνιο Μανούσο),
Ο Συμεών Δεγερμεντζίδης (Ανάλυση του ποιήματος «Ανάμνησις» του Δημητρίου Παπαρρηγόπουλου με θεωρητικά εργαλεία του Ρολάν Μπαρτ),
Η Βικτωρία Παπαδάτου (Ο άντρας, το κορίτσι, το ρόδο),
Η Δήμητρα Μήττα (Αντικατοπτρισμοί),
Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης (Για ψύλλου πήδημα),
Ο Μιχάλης Τσιανίκας (Σεφέρης: εσχατολογίες), και
Η Γεωργίου Μάνιου (Η συλλογή Εναντιοδρομία με το πεντάπτυχο ποίημα «Ηχώ κο-άσματος του Δ.Π. Παπαδίτσα).
Επίσης, ποίηση των Ταρς Γρηγόροβιτς Σεφτσένκο (μετάφραση Νατάλια Βογιεβούτκο), Σπύρου Κατσίμη, Κώστα Ριζάκη και Σωτήρη Σαράκη. Τις σελίδες με σχόλια, επισημάνσεις, κριτική κ.ά. υπογράφουν οι, Λητώ Σεϊζάνη, Κωστούλα Καλούδη, Ανθούλα Δανιήλ, Γιώργος Λίλλης, Μιχάλης Γ. Μπακογιάννης, Σ.Ν. Φιλιππίδης και Σωτηρία Σταυρακοπούλου.
Η εικονογράφηση (κολάζ) και το εξώφυλλο είναι του ζωγράφου Σπύρου Αλαμάνου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου είναι του Πάνου Περιστέρη.

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συγχαρητήρια σ όλους όσους εργάζονται και παράγουν πολιτισμό..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails