© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Το φυλλάδιο του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου 2010


Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις ζακυνθινές Εκδόσεις Έντυπο, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ζακύνθου, το καθιερωμένο από δεκαπενταετίας φυλλάδιο υπό τον τίτλο "Μεγαλοβδόμαδο και Λαμπρή στη Ζάκυνθο. Πασχαλινοί εορτασμοί και έθιμα".

Όπως γίνεται αμέσως κατανοητό περιλαμβάνει όλα τα ιδιαίτερα και ιδιάζοντα συμβαίνουν στο νησί μας κατά την διάρκεια της Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού.

Την επιμέλεια του κύριου κειμένου έχει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, του οποίου επίσης δημοσιεύονται δύο θεολογικά κείμενα, με τίτλο "Σταυροαναστάσιμο πέρασμα από τη Μεγάλη Παρασκευή στην ημέρα της Λαμπρής", που εσείς μπορείτε να διαβάσετε εδώ κι εδώ, αλλά και επτά μικρά ποιήματα, ένα για κάθε μέρα της Μ. Βδομάδας, με τον κοινό τίτλο "Οι μυρωδίες της Χαρμολύπης".

Διανθισμένα από πλήθος υπέροχες και πρωτότυπες φωτογραφίες περιλαμβάνονται επίσης κείμενα για το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, το Μουσείο Ζακύνθου (της Ζωής Μυλωνά), το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων (της Κατερίνας Δεμέτη), το Αρχοντικό Ρώμα, το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας, το Πέτρινο Πάρκο Ασκός, αλλά και κείμενα γνωριμίας με τον τόπο, τη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική (του Σπύρου Καμπιώτη), την κουζίνα και πάμπολλες χρηστικές πληροφορίες για τους επισκέπτες των ημερών, αφού το φυλλάδιο τυπώνεται σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν στον κόσμο που καταφτάνει για να περάσει κοντά μας τις άγιες ημέρες. 

Ιωάννης Πορφύριος Κ.

2 σχόλια:

kiki είπε...

Ευτυχώς το πρόλαβα!

P. Kapodistrias είπε...

Κική,

Οπότε μπορείς να εντρυφήσεις!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails