© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Δυο μουσικές εκδηλώσεις στη μεγαλοβδομαδιάτικη Ζάκυνθο

Βεβαίως, τα εκκλησιαστικά μελίσματα της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν την πρωτοκαθεδρία αυτές τις μέρες, οι δε βυζαντινοί ποιητές και μελουργοί έχουν δώσει τον εαυτό τους εκφράζοντας πανάριστα το Θείο Πάθος, όμως εσχάτως έχει καθιερωθεί να γίνονται κάποιες εκδηλώσεις από φορείς ή σωματεία, ώστε να συμπληρώνεται το πάζλ της πάνδημης συμμετοχής του λαού στα ιερά Δρώμενα.


Α) Στον ανακαινισμένο ιστορικό ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 28 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, η Χορωδία "Η Φανερωμένη" θα πραγματοποιήσει Συναυλία με επίκαιρους ύμνους.



Β) Στον όμορφο πετρόχτιστο ναό του Αγίου Νικολάου στον Μόλο (Πλατεία Σολωμού), τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, η Ελισάβετ Μαντοπούλου (πιάνο) και ο Άρης Τσακάλης (βιολί) θ' αποδώσουν μέλη Johann Sebastian Bach Jean και Sibelius.
Σημειωτέον ότι η εκφραστική αφίσα της εκδήλωσης, η οποία παριστά την εκκλησία του Μόλου εξελισσόμενη σε πλατεία-πιάνο, είναι καμωμένη δια χειρός του Ζακυνθινού αγιογράφου-ζωγράφου Μπάμπη Πυλαρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails