© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση για τον μισό αιώνα Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Πρεσβεία (Σπίτι της Κύπρου) στις 22 Φεβρουαρίου, όπως Σάς είχαμε προαναγγείλει, η παρουσίαση του αφιερωματικού τεύχους στην Κύπρο (Οκτώβριος 2009) του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΑ (Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, Μέλη του διπλωματικού σώματος, συνεργάτες και πολλοί φίλοι του περιοδικού, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά και τις τέσσερις αίθουσες του νεοκλασσικού της οδού Ηρακλείτου. Μετά την εκδήλωση ο Μορφωτικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας Κώστας Λυμπουρής, δεξιώθηκε τους πάνω από 200 παρευρεθέντες στην εκδήλωση με κυπριακούς μεζέδες και κρασί.

Ακολούθησε δείπνο από τον Πρέσβη και την σύζυγό του σε γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο στους συντελεστές και ομιλητές της εκδήλωσης.

Από δεξιά: ο εκδότης του περιοδικού Ανδρέας Πουρνάρας, η Ειρήνη Πουρνάρα (κόρη του), ο διευθυντής έκδοσης – σύνταξης του περιοδικού Διονύσης Μουσμούτης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και η σύζυγός του.
Ο Διονύσης Μουσμούτης ανοίγει την εκδήλωση και παράλληλα ανακοινώνει την έκδοση ενός αφιερωματικού τόμου (συνεργασία Κυπριακής Πρεσβείας – ΙΣΤΟΡΙΑΣ) και την έκδοση μιας Μεγάλης Κυπριακής Εγκυκλοπαίδειας, σε συνεργασία με φορείς της Κύπρου.

Οι ομιλητές, από δεξιά: ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Καθηγητής, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Γιώργος Γεωργής, τ. πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αν. Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Διονύσης Μουσμούτης.

Από δεξιά: Κώστας Λυμπουρής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Γιώργος Γεωργής, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Ιωσήφ Ιωσήφ, Διονύσης Μουσμούτης και Ανδρέας Πουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails