© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ημερίδα Βιοηθικής στην Ελληνική Κοινότητα Germiston στο Johannesburg

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ










Την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010, το Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού του Αγίου Ιωάννη Τζέρμιστον οργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ορθοδοξία, Παγκοσμιοποίηση και σύγχρονες Βιοανησυχίες».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν φοιτητές, γονείς και από πλευράς αρχών η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Βασιλική Γούναρη, η Προξενική Λειτουργός της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστίας κ. Έλενα Χριστοφόρου, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Υποσαχαρικής Αφρικής κ. Λεμονιά Πλακίδου, αντιπροσωπεία από τον φοιτητικό σύνδεσμο (NAHYSOSA) και πολύς κόσμος.

Έπειτα από τα χαιρετιστήρια μηνύματα των επισήμων σειρά πήραν οι εισηγήσεις των φοιτητών και επιστημών. Ο Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης ο Ζακύνθιος έκανε το καλωσόρισμα και τόνισε ιδιαιτέρως την σημασία που έχουν τέτοιου είδους συναντήσεις για τη νεολαία, οι οποίες γίνονται πάντοτε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας. Αμέσως μετά παρουσίασε την προσωπική του εργασία πάνω στην ιστορία της Βιοηθικής επιστήμης. Επίσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα όπως τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, οι αμβλώσεις, η ευθανασία και καύση των νεκρών. Οι εισηγητές την ημέρα αυτή ήταν ο Νίκος Πετρόπουλος - μοριακός Βιολόγος, ο Καθηγητής Ιωάννης Μπερνέτ - Καθηγητής Βιβλικών Σπουδών και οι φοιτητές Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Λύδια Κωνσταντινίδη, Ανδρέας Χριστοφόρου, Σοφία Θωμά, Βίκη Σωτηρίου και Αλέξης Στεφάνου.

Στο τέλος της ημερίδας τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές και προσφέρθηκε φαγητό και αναψυκτικά. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να λειτουργήσει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη ένα άρτια και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο επικοινωνίας και ενημέρωσης από νέους εθελοντές και επιστήμονες με την συλλογή ενημερωτικού υλικού, με μοναδική προοπτική να δοθεί η Ορθόδοξη κατεύθυνση στο διψασμένο σύγχρονο άνθρωπο της εποχής μας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δημιουργείται και ιστοσελίδα, η οποία θα είναι μια ανοιχτή δίοδος επικοινωνίας και συζήτησης πάνω σε τέτοια θέματα τα οποία απασχολούν τους νέους της εποχής μας. Η ημερίδα αυτή αποτελεί τον πρώτο κύκλο μιας σειράς κοινωνικών και επιστημονικών συναντήσεων.

Σε μια χρονική περίοδο όπως αυτή που διατρέχουμε, στην αναζήτηση δεν γίνεται συζήτηση, όταν ο διάλογος δεν αποτυπώνεται στο χαρτί, όταν οι προβληματισμοί, οι σκέψεις και τα ερωτήματα δεν έχουν απαντήσεις, σ’ ένα κόσμο αποξένωσης σε μια κοινωνία που απαξιώνει τη συναναστροφή η Ελληνική Κοινότητα Τζέρμιστον τολμά να συνδιαλέγεται και καλεί όλους να γίνουμε συνοδοιπόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails