© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ειδικό Βραβείο του Ελληνικού Κέντρου PEN στον Διονύση Σέρρα


Το Ελληνικό Κέντρο «ΡΕΝ», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, απονέμει στις 10 Μαΐου στο κτήριο Κωστή Παλαμά (Ακαδημίας 48) –ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ.–, ειδικό βραβείο στον μελετητή και ποιητή Διονύση Σέρρα για την μακρόχρονη και σημαντική προσφορά στα νεοελληνικά γράμματα του Περιοδικού Επτανησιακά Φύλλα (έτος ιδρύσεως 1945), το οποίο εκδίδει και διευθύνει από το 1995.
Ειδικό επίσης βραβείο θα επιδοθεί στον συγγραφέα Κώστα Τσιρόπουλο για την επίσης μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του Περιοδικού Ευθύνη.
Το ετήσιο βραβείο δοκιμίου απονέμεται στον Καθηγητή Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νέστορα Κουράκη για το βιβλίο του Κλασσικά Ιδεώδη (εκδόσεις Printa, 2009).
Στο έργο των τιμωμένων θα αναφερθούν οι εκ του Δ.Σ. του «ΡΕΝ» Διονύσης Ν. Μουσμούτης, Διονύσης Μαγκλιβέρας και Γεράσιμος Γ. Ζώρας. Στον θεσμό των βραβείων αυτών θα κάνει αναφορά ο πρόεδρος του Ελληνικού «ΡΕΝ» Βασίλης Βιτσαξής, και για τις προσεχείς δραστηριότητες του σωματείου ο γενικός γραμματέας του Κώστας Ασημακόπουλος.

Πρέπει να επισημανθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που τιμάται η Ζάκυνθος με βραβείο του Ελληνικού «PEN». Το 1999 είχε βραβευθεί ο Σωκράτης Καψάσκης για το βιβλίο του: Μοναχικοί μαυροντυμένοι περιπατητές της Κέρκυρας. Διονύσιος Σολωμός – Ανδρέας Κάλβος (εκδόσεις Τυπωθήτω - Γ. Δαρδανός, 1998).

Σημείωση: Η επονομασία PEN προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Poets, Playwrights, Editors, Essayists, Novelists – Ποιητές, Δραματουργοί, Εκδότες, Δοκιμιογράφοι, Μυθιστοριογράφοι.

Εμείς, εδώ από τον ΙΣΚΙΟ, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε de profundis τον παναγαπητό φίλο, συνοδίτη και συνεργάτη μας για την βράβευση, η οποία εντέλει τιμά το ίδιο το Βραβείο, δεδομένου ότι η αξία του Σέρρα βρίσκεται υπεράνω πάσης βραβεύσεως! Εύγε!!!

Στη φωτό ο Διονύσης Σέρρας στη Σπηλούλα Ζακύνθου, Μάιος του 2009. Φωτογραφία Π.Κ.

7 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

συγχαρητήρια πολλά!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δεν είναι μόνο επιβεβαίωση αξιόλογων ανθρώπων και δημιουργών η βράβευση. Είναι και παραμυθία για όλους μας, βλέποντας να τιμώνται όσοι τ' αξίζουν.
( Έτσι κι αλλιώς "οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά". Ο στιγμιαίος φωτισμός της βράβευσης, εμψυχώνει ασφαλώς, αλλά δεν αλλάζει καθόλου τη σταθερή πορεία τους.)
Μπράβο στον αγαπημένο Διονύση.

Δέσποινα είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Σέρρα κι ευχές για πολλές δημιουργίες και πάντα επιτυχίες!

P. Kapodistrias είπε...

Ρόνι,

Τού αξίζουν πλείστα όσα!

P. Kapodistrias είπε...

Διονύση Μάνεση,

Αποδίδεις και καταγράφεις τα αισθήματα όλων, που αγαπάμε πολύ τον ίδιο τον Διονύση και αναγνωρίζουμε την πολυτιμότατη προσφορά του στα Γράμματά μας!

P. Kapodistrias είπε...

Δέσποινα,

Προσθέτουμε: Πάντα ανώτερα!!!

Δ. Μαγριπλής είπε...

άξιος! κάποτε όμως θα πρέπει να τον τιμήσει και η επίσημη Ζάκυνθος

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails