© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Με Λόγο και Μέλος έξω από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Ανταπόκριση από Πάτμο: Παναγιώτης Ανδριόπουλος / Ιδιωτική Οδός

Εν αναμονή των φωτογραφιών από την χθεσινή εκδήλωση Ιερατική Ποίηση και Μουσική, από την φωτογράφο του Φεστιβάλ, εδώ στην Πάτμο, αγαπητοί συνοδίτες, δημοσιεύω στιγμιότυπα από την πρόβα ήχου χθες το δειλινό, στον χώρο του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως.

Η όλη εκδήλωση, που επιμελήθηκε με μεράκι και διηύθυνε ο μαέστρος Άλκης Μπαλτάς, προσήλκυσε πολύ κόσμο, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι επί μιάμιση ώρα μυήθηκαν στην ποίηση των ορθοδόξων ιερέων ποιητών, άκουσαν το συνταίριασμα ελληνικής ποίησης με κλασικούς ήχους και την μελοποίηση επιλεγμένων ποιημάτων από έλληνες συνθέτες.
Το εγχείρημα δύσκολο, διόλου εύπεπτο για το κοινό, το οποίο όμως καταχειροκρότησε με ενθουσιασμό όλους τους συντελεστές, επιδοκιμάζοντας έτσι ένα κόπο μηνών για να στηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η ποιότητα αναγνωρίζεται.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος της Μονής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. Αντίπας.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου άκουσε την ποίηση του Ζακυνθίου ιερέα π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς του, να ανοίγει την εκδήλωση και ο Καθηγούμενος Αντίπας άκουσε μελοποιημένο αριστοτεχνικά από τον Άλκη Μπαλτά το νεανικό ποίημά του "Ο Γέροντας" να κλείνει την μουσικοποιητική βραδυά.


Σημαντική η συμβολή του σπουδαίου ηχολήπτη Γιάννη Συγλέτου στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, για την οποία θα έχουμε περισσότερα αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails