© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"Το παραμύθι". Ένα νέο, ελπιδοφόρο περιοδικό

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Με ικανοποίηση κρατάμε το πρώτο τεύχος ενός νέου περιοδικού, το οποίο ευελπιστεί να καλύψει ένα κενό, αυτό των Παραμυθιών. Φέρει τον τίτλο Το παραμύθι και προέρχεται από την ανήσυχη διάθεση για προσφορά στο είδος του αγαπητού συμμαθητή μας Δημήτρη Αβούρη και των πολλών συνεργατών του.

Ο φίλος Αβούρης έχει από πολλά τώρα χρόνια δραστηριοποιηθεί στον τομέα των Παραμυθιών, όχι μόνον συλλέγοντας κι εκδίδοντας σε τρεις τόμους, κατά το παρελθόν, τα σωζόμενα ζακυνθινά παραμύθια, αλλά δημιουργώντας σχολές παραμυθιών και παραμυθάδων, θεατρικοποιώντας παραμύθια, αλλά και παίζοντας αυτά τα ιδιότυπα θεατρικά σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου νοσηλεύονται επί μακρόν παιδιά ή σε ειδικά σχολεία. Απλά, παραπέμπουμε αφενός μεν στο Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά, που έχει από χρόνια ιδρύσει στο Τραγάκι Ζακύνθου, αφετέρου δε στην οργάνωση ΟΝΑΡ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί. Το έργο / λειτούργημα, το οποίο επιτελεί (πολύ συχνά μοναχικό ή δονκιχωτικό) είναι -όπως κατανοείτε- μεγάλο και πολυσήμαντο, άξιο κάθε επαίνου, προβολής και μίμησης!

Τώρα, όλη αυτή η πολύχρονη και πολύμοχθη υπερπροσπάθειά του βρήκε στέγη θαλπωρής στο ανά χείρας Περιοδικό, όπου δημοσιεύονται κατά κύριο λόγο νέα παραμύθια, γραμμένα από παιδιά και όχι μόνον, ενώ έχουν τη θέση τους και μελετήματα περί των Παραμυθιών από ειδικευμένους επιστήμονες. Υπάρχει όμως καταγεγραμμένη και η τρέχουσα επικαιρότητα εν είδει παραμυθιών, όπως το τεράστιο πρόβλημα της περιρρέουσας Κρίσης.

Το πρώτο τεύχος του νέου Περιοδικού (Φθινοπώρου 2010) είναι γεγονός! Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και παραμυθητικό, να έχει συνέχεια και να μην το αγγίζει το σύνδρομο του νεοελληνικού πολιτισμικού μαρασμού, που κυκλοφορεί στα πέριξ ως πανδημία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails