© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μουσικές σε ναούς του Μονάχου [2. Allerheiligen-Hofkirche / Court Church of All Saints]



Βρισκόμαστε στον ναό των Αγίων Πάντων (Allerheiligen-Hofkirche / Court Church of All Saints), στα χειμερινά Ανάκτορα των Γερμανών Μοναρχών, στο κέντρο του Μονάχου, τα οποία θα παρουσιάσουμε μιαν άλλη φορά στον Ίσκιο μας. Ο Βασιλιάς Λουδοβίκος Ι οικοδόμησε το κτήριο αυτό μεταξύ των ετών 1826 και 1837, σε σχέδια του αυλικού του αρχιτέκτονα Leo von Klenze. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη σοβαρότατες ζημιές και μόλις το 2003 αποκαταστάθηκε κι έγινε επισκέψιμος στο κοινό. Περισσότερα ιστορικά στοιχεία, δείτε στη Βικιπαίδεια, εδώ.


Κατά την επίσκεψή μας εκεί, το μεσημέρι της 3ης Ιουλίου 2010, δεν εισήλθαμε από την κυρίως είσοδο, που βλέπει στην Marstallplatz (γι' αυτό και η ανωτέρω α΄ φωτό προέρχεται από το διαδίκτυο, ελλείψει δικής μας), αλλά από την είσοδο, η οποία συνδέει τον ναό με το παλάτι, απ' όπου μάλλον εκκλησιαζόταν ο βασιλιάς.


Από εδώ, στο υπερώο, όπου βρεθήκαμε, η θέα κάτω είναι επιβλητική και υποβλητική. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε συναυλιακό και ήδη γίνεται μουσική πρόβα. Εκμεταλλευόμαστε τη στιγμή και την ευκαιρία, για ν' αποτυπώνουμε το υπέροχο άκουσμα. Ελάτε στη θέση μας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails