© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η δε Σκιάθος ελάλησεν

Η πολύ επιτυχημένη εκπομπή «Η δε πόλις ελάλησεν» του Γιάννη Σμαραγδή μάς είχε ταξιδέψει στις αρχές του 1989 στο καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο της Σκιάθου, μέσα από τη ματιά του Συγγραφέα και υμνητή του ρόδινου νησιού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ.

Σημείο αναφοράς του αφιερώματος είναι το σπίτι του Συγγραφέα, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος και στεγάζει τα προσωπικά του είδη, με μουσική υπόκρουση της Ελένης Καραΐνδρου.

Την περιήγηση στο νησί της Σκιάθου συνοδεύει η ανάγνωση του Βασίλη Διαμαντόπουλου αποσπασμάτων από τα διηγήματα του Συγγραφέα «ΟΛΟΓΥΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ», «ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ», «ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΝ ΔΡΥΝ», «ΕΡΩΣ – ΗΡΩΣ», «ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ» και το «ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ». Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός διαβάζει στίχους από το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» «ΤΑ ΠΑΘΗ» ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.

Δείτε το μυστηριακής σύλληψης αυτό ντοκιμαντέρ, που -σημειωτέον- θησαυρίζεται στο πολυτιμότατο και πλουσιότατο Φηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails