© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Γκιόστρα της Ζακύνθου 2011


Από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “GIOSTRA DI ZANTE” κυκλοφόρησε, όπως κάθε χρόνο, ένα καλαίσθητο φυλλάδιο, το οποίο, εκτός από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από τις προηγούμενες αναβιώσεις των φημισμένων ιππικών αγώνων της Ζακύνθου, που περιέχει, περιλαμβάνει και κείμενα – ανακοινώσεις, τα οποία στηρίζουν ιστορικά το δρώμενο.

Συγκεκριμένα στο νέο αυτό φυλλάδιο του 2011 δημοσιεύεται μια εκτεταμένη μελέτη του ποιητή, μελετητή και προέδρου της διοργανώτριας Εταιρείας, Διονύση Φλεμοτόμου, με τίτλο «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου, η ακμή, η παρακμή και η αναβιώσεις της», στο οποίο περιέχονται όλα τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, αποτελέσματα τα περισσότερα της δικής του έρευνας, για το τζαντιώτικο «Ιππηλάσιον», μια ανακοίνωση του δ. Φ. και λογοτέχνη Νίκου Κουρκουμέλη, η οποία επιγράφεται: «Όπως αγωνισθώσι κατά το αρχαίον έθος και τους της ιππηλασίας νόμους» και μεταξύ των άλλων μάς γνωρίζει μια Γκιόστρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, κατά τους εορτασμούς υποδοχής στην ιόνια πρωτεύουσα του Αντωνίου κόμη Κομούτου, δεύτερου εκλεγμένου προέδρου της Επτανησιακής Γερουσίας και Πρίγκιπα της Πολιτείας, καθώς και μια σύνθεση εφτά τρίστιχων του ποιητή Διονύση Σέρρα, με τίτλο «Κρίκος», τα οποία είναι αφιερωμένα στον ομότεχνό του Διονύση Φλεμοτόμο, σαν «τον κυρίως νικητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails