© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στο Χονγκ Κονγκ


Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ξεκινά -ως γνωστόν- για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς με την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Συγγνώμης, ο οποίος τελείται την Κυριακή της Τυρινής.

Χθες, Κυριακή 6 Μαρτίου 2011, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στο Χονγκ Κονγκ, μετά την θεία Λειτουργία, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγγνώμης. Σύμφωνα με το Τυπικό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής κ. Νεκτάριος και ο π. Κωνσταντίνος εζήτησαν από όλους συγγνώμη και όλο το εκκλησίασμα ζήτησε συγγνώμη από τους Πνευματικούς του Πατέρες και ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον.

Με αυτόν τον κατανυκτικό, απλό και ήσυχο τρόπο η Ορθόδοξη Κοινότητα του Χονγκ Κονγκ προετοιμάσθηκε για την είσοδό της στο “στάδιο των αρετών” της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αναθέτοντας τις ζωές όλων των πιστών στα χέρια του Φιλάνθρωπου Σωτήρα μας Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails