© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δολοφονήθηκε ο Shahbaz Bhatti, ένας αγωνιστής της θρησκευτικής ελευθερίας


Όπως μάς πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής, χθες 2 Μαρτίου 2011, δολοφονήθηκε στο Πακιστάν ο Υπουργός Μειονοτήτων Shahbaz Bhatti. Ο Bhatti ήταν ο μόνος Χριστιανός μέλος της Κυβέρνησης του Πακιστάν. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Μειονοτήτων και αγωνίστηκε για την θρησκευτική ελευθερία στο Πακιστάν και την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας, ο οποίος προβλέπει την θανατική ποινή για όποιον προσβάλει το Κοράνι ή τον Μωάμεθ.

Η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής είχε άριστη συνεργασία με τον δολοφονηθέντα Υπουργό και αμέσως εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, προσευχόμενη για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Shahbaz Bhatti υπήρξε ένας γενναίος αγωνιστής των θρησκευτικών ελευθεριών στο Πακιστάν και έδωσε την ζωή του για την υπεράσπιση των Μειονοτήτων στην ευαίσθητη αυτή χώρα. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να είναι ο τελευταίος θάνατος που οφείλεται στον θρησκευτικό φανατισμό και στην πολύπαθη χώρα του Πακιστάν να επικρατήσει ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και θρησκευτική ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails