© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ξανά για τη Roli Hope Odeka

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Για τη φίλη μου, τη Νιγηριανή κάτοικο Μιλάνου της Ιταλίας και κοσμοπολίτισσα Roli Hope Odeka, Σάς έχω ξαναμιλήσει. Αυτοδίδακτη λογοτέχνις, μουσικοσυνθέτις, τραγουδίστρια και πάνω απ' όλα γλυκύτατος άνθρωπος! Σημειώστε ότι θεωρεί τις δημιουργίες της θεόπνευστες, δεδομένου ότι δεν έχει κάμει σχετικές σπουδές. Δείτε το άρθρο εκείνο, μ' ένα κλικ εδώ!


Γνωριστήκαμε στην 51η Μπιενάλε της Βενετίας, τον Ιούνιο του 2005, κατά την παρουσίαση Ζακυνθινών Ποιητών στο παγκόσμιο αυτό event κι έκτοτε έχουμε κρατήσει επαφές. Παράλληλα είχα την κρυφή επιθυμία να βρω τρόπο να Σάς παρουσιάσω τη μουσική πλευρά τής χαρισματικής προσωπικότητάς της, αλλά τίποτε δικό της, βιντεοσκοπημένο, δεν υπήρχε στο διαδίκτυο. Τον τελευταίο καιρό -ευτυχώς- η Roli Hope Odeka έκαμε βιντεοθήκη στο YouTube κι έτσι μπορούμε πλέον, να την δούμε, να την ακούσουμε και να μετάσχουμε στην έμπνευσή της, εκτιμώντας τα προσόντα που την κοσμούν!





Φωτογραφίες, Αρχείο π. Π.Κ., Βενετία 2005

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την φίλη σας Πάτερ μου , θα μου επιτρέψετε να σας πω , σχετικά με το αυτοδίδακτη, ότι στην τέχνη μετράει το ταλέντο , αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, που με την παιδεία αναπτύσσεται ποιοτικά. Και για να τελειώνουμε με τις κριτικές κάποιων , επιτρέψατέ μου να πω, ότι οι Λογοτέχνες γράφουνε την λογοτεχνία άσχετα ποιό πτυχίο κέκτηνται και οι φιλόλογοι την κρίνουν. Είναι οι κριτικοί.Οι πλείστοι των Λογοτεχνών δεν είναι Φιλόλογοι, εκτός ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων. Και πολλοί καλλιτέχνες ( όρα Μίμης Πλέσσας) και πάρα πολλοί ακόμη ακολουθούν την τέχνη επειδή εκεί τους οδηγεί η ψυχή τους και όχι το επάγγελμά τους.Με την αγάπη μου και τον σεβασμό μου. Άννα τσουκαλά Κουφού.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails