© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Αναμεταδίδουμε ζωντανά MEGA

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

"Ψυχής Δρόμοι - Εκεί που οι ψυχολογικές επιστήμες συναντώνται με την πίστη"


Πρόκειται για ένα νέο περιοδικό, καμωμένο με σύγχρονη αισθητική, από τις εύρωστες ποιοτικά Εκδόσεις Αρμός (1ο τεύχος, Ιούνιος 2011), που απέστειλε αυτές τις ημέρες ο αγαπητότατος συν-αδελφός μας π. Βασίλειο Θερμό, ο και άξιος Διευθυντής Σύνταξης της όλης προσπάθειας.

Η θεματολογία του έλειπε όντως από τη χώρα μας, αποβλέπει μάλιστα στο  να υπηρετήσει μια συνάντηση, την οποίαν επιθυμούν πολλοί. Ένα βήμα διαλόγου της θεολογίας και της θρησκευτικότητας με τις επιστήμες του ψυχισμού (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπείες).

Με επιστημονικά άρθρα Ελλήνων και ξένων ερευνητών, με μελέτη πραγματικών κλινικών και ποιμαντικών περιπτώσεων, με ειδήσεις, συνεντεύξεις και βιβλιοκρισίες, επιχειρεί να φανερώσει το ευρύ πεδίο συνάντησης των χώρων αυτών, να διαλύσει παρεξηγήσεις, να φανερώσει συγκλίσεις και αποκλίσεις, να προωθήσει τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση.

Μια εξαμηνιαία έκδοση για τον κλινικό, για τον κληρικό, για το ενδιαφερόμενο ευρύ κοινό.

Στο πρώτο αυτό τεύχος, που ήδη κρατάμε, περιλαμβάνονται καλογραμμένα επιστημονικά κείμενα των Βασίλη Σαρόγλου, Antoine Vergote, Stephen Muse, David Elkind, π. George Morelli, π. Βασιλείου Θερμού, Allan Josephson, Πανωραίας Κανελλοπούλου, π. Κωνσταντίνου Νευροκοπλή, Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη, π. Νεκτάριου Αντωνόπουλου, Δημήτρη Κυριαζή κ.ά.
Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails