© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η Λέσβος τίμησε τον Ελύτη! Ή, μήπως, τιμήθηκε από αυτόν;


Αυτές τις ημέρες, που η Λέσβος τίμησε -άξια και δίκαια- τον γιγάντιο Ποιητή της, αναθυμάμαι την ιστορική δήλωση του άλλου μας μεγάλου, του Γιάννη Ρίτσου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την απονομή στον Ελύτη τού Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1979. Είπε λοιπόν ότι δεν τιμάται ο Ελύτης με το Νόμπελ, αλλά ο ίδιος ο Ποιητής τιμά με το έργο του το Βραβείο που έλαβε!

Τώρα, αναρωτιέμαι: Ο κάθε τόπος, είναι άραγε σε θέση να τιμήσει έναν Ποιητή, τον εκάστοτε Ποιητή της, ή μήπως και η αύρα μόνη από το πέρασμα των στίχων ενός εκάστου Ποιητή -εν προκειμένω του Ελύτη, όσον αφορά στη Λέσβο- μπορεί να οξυγονώσει τις λιμνάζουσες και πνέουσες τα λοίσθια ολοένα ελληνικές επαρχίες;;; Λέω τώρα, μήπως...
π. Π. Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails