© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιστολή από Σκόπελο, με το τέλος της Πανηγύρεως της Ζακύνθου


Από τον εξαίρετο και λόγιο ιερέα της Σκοπέλου π. Κωνσταντίνο Καλλιανό ελήφθη χθες βράδυ, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, η ανωτέρω πολλά ομιλητική φωτογραφία, την οποία επιγράφει "Με το τέλος της Πανηγύρεως" και αφορά σε ευχές του π. Κωνσταντίνου επί τη εορτή και πανηγύρει της Μετακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Νησιά των Στροφάδων στη Ζάκυνθο (1717).

Ο φίλτατος ιερέας, με τον οποίον δεν γνωρίζομαι προσωπικά, αλλά τον διαβάζω μετά "μανίας" παντού, μού γράφει: "Χρόνια πολλά γιά σήμερα. Βοήθεια σε όλους μας ο Άγιός Σας. Να ανταμείβει τους κόπους Σου, τους πολλούς και βαρείς. Και του χρόνου. Σάς ασπάζομαι φιλεόρτως παπα-κων."

Κι εγώ τον αγαπώ, τον σέβομαι και είναι ωσάν να τον γνωρίζω από πολλά χρόνια, ίσως επειδή η φιλόκαλη γραφή του παραπέμπει στο ήθος και το ύφος του παμπόθητου Παπαδιαμάντη!

π. Π. Κ.


Πριν λίγες ημέρες -ήταν Δεκαπενταύγουστο- ο π. Κωνσταντίνος Καλλιανός μάς είχε πρωτοστείλει αυτό το θεοπρεπές σκοπελίτικο απόβραδο. Θαυμάστε το!

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ας υπάρχει αυτό το Αυθεντικό επιτέλους όσο λίγο φως κι αν είναι, για να φέγγει μέσα στα τόσα υποδυόμενα που μας πνίγουνε ασφυκτικά..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails