© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Ελύτης δια χειρός Διονύση Καλαμαρά

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Στο πλαίσιο της 100ετηρίδας Ελύτη, στους εορτασμούς δηλαδή για τη συμπλήρωση ενός πλήρους αιώνα από τη γέννησή του (2.11.1911-2.11.2011), παρουσιάζουμε σήμερα ένα σκίτσο - πορτρέτο του Ποιητή, το οποίο ζωγράφισε το 1997 ένας τελειόφοιτος μαθητής τού Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, ο ταλαντούχος στη ζωγραφική Διονύσης Καλαμαράς, κατά παραγγελία μου, ώστε να λειτουργήσει ως προμετωπίδα στο μικρό βιβλίο μου "Σχεδιάσματα εγκωμίων για τον Οδυσσέα Ελύτη", που ετοιμαζόταν τότε και όντως κυκλοφορήθηκε τον ίδιο χρόνο.

Το σκίτσο, δια χειρός του νεαρού και πολλά υποσχόμενου ευαίσθητου καλλιτέχνη, προτάχθηκε στην έκδοση και προκάλεσε θετικά έως ενθουσιώδη σχόλια σε όσους το αντίκρισαν είτε στο βιβλίο, είτε εκ του σύνεγγυς.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά, το ανασύρω από το αρχείο μου και πρωτοπαρουσιάζεται διαδικτυακά, εδώ στον Ίσκιο μας, ευχαριστώντας συνάμα τον Διονύση Καλαμαρά για την καλή διάθεσή του, να σκιαγραφήσει σε άσπρο - μαύρο την ολόφωτη μορφή του Ποιητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails