© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι nomáδes artcore στην παράσταση "Κατάσταση πολιορκίας"

Μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις


Πολιορκημένοι. Ασταμάτητα, ατελείωτα, απ’ ό,τι αφύσικο μέχρι την ίδια τη φύση μας. Σε αυτό το καταφύγιο εγκλωβισμένοι. Και πάντα η ανάγκη για προστασία, καταγραφή, έρωτα και διεκδίκηση. Οπαδοί της ελευθερίας διασχίζοντας πλάτη, προοπτικές και χρόνο. Σε αυτό το καταφύγιο η πολιορκία δεν θα σταματήσει ποτέ;


Με λόγια του Μαχμούτ Νταρουίς από το ομώνυμο έργο και του Διονύσιου Σολωμού από το ποίημα “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”, μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις, κάτω από το βλέμμα ενός παιδιού.


Σήμερα πολιορκούμεθα, από παντού. Οικονομία, πολιτική, παιδεία, οικογένεια, έρωτα. Με εχθρούς και συμμάχους απροσδιόριστους. Τίποτα ξεκάθαρο. Κάπου εκεί, ο Μαχμούτ Νταρουίς μας υπενθύμισε, με εικόνες και λέξεις, τη χαρά του να παραμένεις άνθρωπος στα δύσκολα και ο Σολωμός το να αντιστέκεσαι ακόμα και στην ίδια σου τη φύση. Και οι δύο, εθνικοί ποιητές της Παλαιστίνης και της Ελλάδας αντίστοιχα, με διαφορά ενός αιώνα, μας φέρνουν πιο κοντά στη συνειδητοποίηση.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ nomáδes artcore

Συσπειρώθηκαν το 2011 με σκοπό τη συνάντηση πολλών ανθρώπων δημιουργώντας έναν πυρήνα με στόχο μια καλλιτεχνική δράση χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, τη σύνθεση και τη μορφή της τέχνης. Η κατάσταση πολιορκίας είναι το πρώτο έργο που καταπιάνονται και μέσα από την δραματοποίηση του ποιητικού λόγου και των επαναστατικών εικόνων του Μαχμούτ Νταρουίς και του Διονύσιου Σολωμού, επιθυμούν να κάνουν το δικό τους σχόλιο για τα παγκόσμια, αλλά και τα εγχώρια κοινωνικά δρώμενα.

Συντελεστές Σύλληψη - Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Σιούτης. Σκηνικά – Κουστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη. Διασκευή - Σύνθεση μουσικής: Κώστας Κοντοβάς. Μετάφραση από τα Αραβικά : Αγγελική Σιγούρου. Video-art: Φίλιππος Κάππα. Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Γιάννης Ρουμπάνης Sugahtank.Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βαγγέλης Γραμμένος. Βοηθός σκηνοθέτη/παραγωγής: Στεφανία Καββαδία. Υπεύθυνη σκηνής & τεχνικών μέσων: Υρώ Τακάκη.


Παίζουν: Μάρω Αγρίτη, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Αγάθη Κάλτσα, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης. Το κοριτσάκι στο video είναι η Λουίζα Σιούτη.

 Ημέρες: Τετάρτη και Πέμπτη Ώρα: 21:30 Διάρκεια: 85΄ Από 20 Οκτωβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου, για 15 παραστάσεις. Κρατήσεις-Πληροφορίες: 2103428650 Διεύθυνση: Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails