© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Περί του Βραβείου της Ακαδημίας στον Διονύση Μουσμούτη


Εξασφαλίσαμε και Σάς παρουσιάζουμε πρώτοι, εδώ στον ίσκιο του Ήσκιου, τον πάπυρο του Βραβείου Δοκιμίου της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο απονεμήθηκε χθες το βράδυ στον παμφίλτατο φίλο και συνεργάτη μας ΔΙΟΝΥΣΗ Ν. ΜΟΥΣΜΟΥΤΗ, για την συλλογή δοκιμίων του περί του Ούγκο Φόσκολο, δια του οποίου, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, "έξοχον θεράποντα τής του δοκιμίου τέχνης εαυτόν ανέδειξεν"!!! Μαζί και τρεις φωτογραφίες από την απονομή!






Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η χαροποιός αυτή διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή το συγκεκριμένο βραβείο δεν απονέμεται κάθε χρόνο (τελευταία φορά το 2008), αλλά οίκοθεν χωρίς υποβολή αιτήσεως, και απαιτείται ομοφωνία. Άλλωστε, μεταξύ των  βραβευθέντων με το ίδιο βραβείο συγκαταλέγονται κορυφαίοι άνθρωποι της Νεοελληνικής Γραμματείας, όπως οι Αλέξανδρος Αργυρίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Δάλλας, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Διονύσης Μαγκλιβέρας, Παναγιώτης Μαστροδημήτρης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Στεργιόπουλος, Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Τσιρόπουλος.

2 σχόλια:

Δ. Γ. Μαγριπλής είπε...

Άξιος! Εύγε....
και για το περιοδικό μας μεγάλη τιμή...

daniel είπε...

Πολλά συγχαρητήρια αγαπητέ Διονύση!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails