© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Χριστού Γέννα στο Lagos της Νιγηρίας




Ο αγαπητός και σεβαστός μας Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί σε αίτημά μας, να μάς αποστείλει φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της Θείας Γέννας στην έδρα της Μητρόπολής του, στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης συνόδευσε το υλικό με ένα γράμμα, το οποίο κρίνουμε ότι χρειάζεται να αναγνωσθεί αυτούσιο,πάλι και πάλι:

"[...] Δύο φωτογραφίες από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον προσωρινό καθεδρικό ναό. Ο παλαιός κατεδαφίστηκε και ήδη είμαστε στα θεμέλια του νέου. Ο χώρος ήταν μιά παλιά αποθήκη που μετατράπηκε σε ναό... Τι να κάνουμε!

Πάντως τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν σε όλες τις ενορίες με ηρεμία, κάτω από τη βαριά σκιά των βομβιστικών επιθέσεων σε ναούς άλλων δογμάτων. Δύσκολες μέρες... Πώς να ηρεμήσεις τον κόσμο; Το μεσότοιχο της έχθρας ξαναστήνεται, πιο ψηλό από πριν... Πώς να μιλήσεις για καταλλαγή, για ανοχή, για συνύπαρξη και αποδοχή; Πώς να τους πείσεις ότι χρειάζεται υπέρβαση, αγώνας για αληθινά ευαγγελική προσέγγιση στο πρόβλημα;

Αντίποινα, η απάντηση. Χθες τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν βόμβες σε μουσουλμανικό σχολείο, την ώρα που τα μικρά παιδιά έκαναν κατηχητικό θα λέγαμε, μαθήματα κορανίου και αραβικής γλώσσας. Και τούτο σε χριστιανική περιοχή... Αρκετά μικρά παιδιά, 6-10 ετών τραυματίστηκαν, ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου... Σίγουρα θα υπάρξουν ανταποδοτικά χτυπήματα από τη μεριά των φανατικών μουσουλμάνων.

Τι αρρώστεια αυτός ο φονταμεταλισμός από όπου κι αν προέρχεται!.. Τι στρέβλωση του θρησκευτικού φαινομένου, τι εκμετάλλευση... Τελικά θα πετύχουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να φωλιάσει μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που ήξεραν να συνυπάρχουν. Αδελφός να στρέφεται κατά αδελφού... Τα είδαμε πριν 2-3 χρόνια.

Εμείς παρόλαυτα θα συνεχίζουμε να επιμένουμε και επι γης ειρήνη. Τώρα ποιος μας ακούει, ποιος Τον ακούει..., άλλη ιστορία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails