© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η αδελφοποίηση των Μουσείων Σολωμού


Στην Κέρκυρα, στις 19 Μαΐου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σολωμού (Μουράγια) η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών) και του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με ελεύθερη είσοδο. Η τελετή της πρώτης φάσης είχε πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου, στις 18 Δεκεμβρίου 2010. 
Η αδελφοποίηση των δύο Μουσείων, που έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και άμεση αποδοχή του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, αλλά και του σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων), αποβλέπει κυρίως στη διατήρηση των κοινών επτανησιακών χαρακτηριστικών και της επτανησιακής ενότητας.
Η εμβληματική μορφή του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, που έζησε και αγάπησε και τα δύο νησιά, παρακίνησε τους δύο φορείς ν’ αναπτύξουν μια στενότερη συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού. Με σεβασμό στις αρχές που διέπουν τα Ιδρυτικά Καταστατικά της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, τα Διοικητικά Συμβούλια των εν λόγω Ιδρυμάτων με τις πρωτοβουλίες που θ’ αναπτύξουν θα καλλιεργήσουν τη μελέτη του σολωμικού έργου και θα φέρουν πιο κοντά τα δύο νησιά του Ιονίου, που και ιστορικά τα δένει η κοινή επτανησιακή μοίρα. Με τον τρόπο αυτό θα γεφυρώσουν την αγάπη του Διονυσίου Σολωμού για η μητρική γη και για το νησί που επέλεξε να μετοικήσει από το 1828 έως το τέλος της ζωής του (1857).
Η τελετή της αδελφοποίησης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στην κυρίως εκδήλωση, στο Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, θα μιλήσει ο συγγραφέας και Πρόεδρος του σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων» κ. Νίκιας Λούντζης με θέμα: «Ο Σολωμός και το χρέος των Επτανησίων».
Ακολούθως, στο ξενοδοχείο «Άστρο» (City Marina) θα πραγματοποιηθεί μικρή καλλιτεχνική εκδήλωση, με συμμετοχή των μουσικών Μαριλένας Ελούλ (πιάνο), Νίκου Πουλή (μαντολίνο) και Σπύρου Σουέρεφ (τενόρου), και θα δοθεί μικρή δεξίωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails