© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ένα μαύρο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα


Φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ




Το σαββατοκύριακο που πέρασε ο πρέσβης της Ν. Αφρικής άνοιξε για 10η χρονιά, τον κήπο του σπιτιού του. Ήταν μια γνωριμία με την αφρικανική κουλτούρα, τον πολιτισμό, την γεύση και το άρωμα που σ’ εμάς τους λίγο κοντινούς φίλους της μαύρης ηπείρου προκαλεί, μας γαργαλά τρυφερά το μυαλό και το συναίσθημα.

Πολλές χώρες, η κάθε μια με το δικό της περίπτερο, τις δικές της διατροφικές συνήθειες που δεν αρέσουν και σε όλους. Δεν θα έλεγα ότι μείναμε και ευχαριστημένοι με το φαγητό και η ξαφνική βροχή μάς χάλασε τη διάθεση.

Μα πέρα από το προσωπικό συναίσθημα, που λίγο μπορεί να ενδιαφέρει, η όλη ιστορία ήταν ένα ανοιχτό παράθυρο σ’ έναν κόσμο άγνωστο και σαγηνευτικό.

Τα δικά μου ταξίδια, υπενθύμιζαν κάθε τόσο «ξέρεις ότι εκεί η φτώχεια δεν αστειεύεται». Επαναλάμβανα κι εγώ, θα ζήσουμε και εδώ  δύσκολα χρόνια, ας πάρουμε απ’ όλους αυτούς λίγη αισιοδοξία. Ξέχασα, ο καφές από την Αιθιοπία συναρπαστικός, ίσως η πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς.

Ξέρω την προσωπική αδυναμία του π. Παναγιώτη σε αυτούς τους ιδιαίτερους τόπους, για εκείνον λοιπόν όλο αυτό...
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails