© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η αναγόρευση του σολωμιστή Louis Coutelle, σε Επίτιμο Διδάκτορα Α.Π.Θ.

Την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του σημαντικότατου νεοελληνιστή (και δη σολωμιστή) Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Aix-en-Provence Louis Coutelle σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. 

Η βραδιά ξεκίνησε με προσφώνημα του Πρύτανη Α.Π.Θ. Καθηγητή Ιωάννη Μυλόπουλου. Τον έπαινο (Laudatio) τού πανάξια τιμημένου Φίλου των Ελληνικών Γραμμάτων εκφώνησε με θερμότητα και από καρδιάς η Επίκουρη Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας Κατερίνα Τικτοπούλου. Η επίδοση των διασήμων και η αναγόρευση έγινε αμέσως μετά από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Μιχάλη Χρυσανθόπουλο.

Ακολούθως ο κ. Louis Coutelle μίλησε προς τους πολυπληθείς παριστάμενους πνευματικούς ανθρώπους του Α.Π.Θ. και της Θεσσαλονίκης, με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: "Εγκωμιαστικά".

Τέλος, υπήρξε μουσική παρέμβαση, ως εξής: -Francis Poulenc, Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο (2ο μέρος: Romance) -Nino Rota, Σονάτα σε Ρε ελάσσονα για κλαρινέτο και πιάνο (Allegretto scorrevole – Andante quasi adagio – Allegro scorrevole).

Ολόκληρη την εκδήλωση, με τις προσφωνήσεις, την απονομή, την ομιλία Coutelle κλπ, μπορείτε να παρακολουθήσετε ευθύς κατωτέρω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails