© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το σπίτι στο λιβάδι του Viljoenskroon

Ταξιδεύει, φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας
















Σ' ένα όμορφο αγρόκτημα, κοντά στο αγροτικό χωριό Viljioenkroonταξιδεύουμε σήμερα νοερά μαζί σας. Βρισκόμαστε στην επαρχία Free State τής Νοτίου Αφρικής και είναι μεσημέρι τής 9ης Φεβρουαρίου 2012. Ο καιρός είναι αποβρεχάρης και, συνάμα, βαριά καλοκαιρινός, όπως -άλλωστε- συνηθίζει να πράττει το υποσαχάριο θέρος. 

Οι Νοτιοαφρικάνοι ιδιοκτήτες τού σπιτιού μάς δέχονται με ιδιαίτερη φιλικότητα! Μάς κερνούν εύγευστο καφέ και μιλάμε για την καθημερινότητά τους στη φάρμα, όπου μόνιμα ζουν μαζί με τα παιδιά τους και το υπηρετικό προσωπικό. Εξωτερικά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αποικιοκρατικού -και παραμυθένιου για εμάς- στιλ της χώρας, ενώ το σπίτι διαπνέεται εσωτερικά από ισορροπημένη λιτότητα και την επικράτηση στοιχείων από διάφορες μορφές τέχνης. 

Από πλευράς μου ομολογώ ότι είχα διαρκώς την αίσθηση πως συμβιώνω με τους ήρωες της παλιάς τηλεοπτικής σειράς "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι". Έχω άδικο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails