© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πέρασμα από το Vredefort [2. Στάση στο σούπερ μάρκετ του Κιμ]

Ταξιδεύει, φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας
























Είναι μεσημέρι της 9ης Φεβρουαρίου 2012 και παραμένουμε για λίγο ακόμη στο βροχερό -πλην όμως καλοκαιρινό- Vredefort, της επαρχίας Free State της Νοτίου Αφρικής. Βαριά συννεφιά, βροχή και μπόλικη υγρασία. Μετά την προηγούμενη βόλτα στο χωριό, σήμερα επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ ενός Έλληνα, του Κιμ. Το κατάστημα, το οποίο διαρκώς είναι γεμάτο από πελάτες, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην διασταύρωση των δρόμων Oranje και Plein. 

Ο καλοσυνάτος Έλληνας (βλ. 3η φωτό, αριστερά) δραστηριοποιείται στο χωριό πάμπολλα χρόνια και είναι πολύ ευχαριστημένος από την καθημερινότητά του. Με τους Μαύρους είναι φίλος και όλοι τον υπολήπτονται. Ο πελάτης βρίσκει εδώ τα πάντα, μια και το κατάστημα λειτουργεί ταυτόχρονα ως φούρνος, καφενείο, παντοπωλείο, φαστφουντάδικο και ό,τι άλλο! Νερό πουλιέται εδώ με ιδιοτυπία. Δείτε την 4η φωτό. Είναι μια δεξαμενή, απ' όπου με βρύση βάζει ο ενδιαφερόμενος, στο μπουκάλι του, το αναγκαίο πόσιμο νερό!

Ο Κιμ επιθυμεί να μάς προσφέρει κάτι πρόχειρο να φάμε: Κατ' αρχήν βραστό καλαμπόκι, ενώ η μαύρη υπάλληλος αναλαμβάνει να ετοιμάσει τοστ και πατάτες τηγανητές. Αλλά και biltong (προτελευταία φωτό) είναι το προσφορότερο κρεατικό που μάς κερνούν, όπως και σε όλη τη Νότιο Αφρική. 

Εννοείται, ο γράφων φωτογραφίζει ακατάπαυστα, δεδομένου ότι κι εδώ διασώζεται μια χαρακτηριστική γραφικότητα τής νοτιοαφρικανικής υπαίθρου, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails