© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η πνευματική Ζάκυνθος τίμησε απόψε την Κατερίνα Δεμέτη

Μικρό σχόλιο και φωτογραφίες από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια






Πολύς ο κόσμος απόψε στην πολυαναμενόμενη παρουσίαση του βιβλίου τής Κατερίνας Δεμέτη, Αρχαιολόγου - Διευθύντριας τού Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Το πνευματικό δυναμικό του νησιού παρόν, για να τιμήσει την αγαπητή μας φίλη Δεμέτη, η οποία κατά την τελευταία εικοσαετία, μες από τα πολλά και διάφορα δημοσιεύματά της στον τοπικό τύπο, έχει πάντα έναν καλό / ουσιώδη λόγο (και πάντα μετ' επιστήμης) να εκφράσει για κάθε δημιουργό, κάθε πολιτισμική έκφραση τού τόπου μας. Ορισμένα από αυτά τα άρθα της συναθροίστηκαν πρόσφατα στον καλαίσθητο τόμο “Από το Inlook στο Outlook… 82 κείμενα από τη ζωή των μορφών. Επιλογή από το Ζακυνθινό Τύπο (1991-2011)” και κυκλοφορήθηκαν από τις ζακυνθινές εκδόσεις Τρίμορφο, Ζάκυνθος 2012.

Το βιβλίο παρουσίασαν, με θερμούς έως συγκινητικούς λόγους τιμής και αγάπης, τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές: Ο εκδότης Διονύσης Βίτσος, ο δημοσιογράφος κι εκδότης Σπύρος Καμπιώτης, ο περιφερειολόγος Ηλίας Μακρής και ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συνετός. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά -με τρόπο άψογο, ως συνήθως- ο Δρ Σύνθεσης Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, ερμηνεύοντας γνωστά και (κατα)νυκτικά έργα Μπετόβεν.

Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, εξάλλου, είχαν εκτεθεί, γι' απόψε μόνον, ευφρόσυνα και πολλά ομιλούντα έργα των Ζακυνθίων Εικαστικών, των οποίων η Κατερίνα Δεμέτη έχει κάνει σχετική παρουσίαση  στο παρουσιαζόμενο βιβλίο της.

Ευελπιστούμε να επανέλθουμε στην αποψινή παρουσίαση, δημοσιοποιώντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Επί του παρόντος, δεν έχουμε παρά να κλείσουμε το παρόν μικρό σημείωμα, επισημαίνοντας ότι, στην εποχή τής βάναυσα επιβεβλημένης μιζέριας και της έκπτωσης των στερεότερων στύλων του κοινοτικού βίου, η βραδιά προς τιμήν τής Δεμέτη ήταν αφενός μεν μια παρηγορητική στιγμή ποιότητας, αφετέρου δε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών τάσεων τού κοινωνικο-πολιτισμικού γίγνεσθαι της Ζακύνθου, οι οποίοι όλοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την αγάπη για την "ωραίαν και μόνην" και την έγνοια για το παρόν και κυρίως το μέλλον της



2 σχόλια:

Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά / Μελβούρνη είπε...

Της αξίζει με το πάρα πάνω!!! Θερμή παράκληση να της μεταβιβάσεις την αγάπη μου! Καλές επιτυχίες!!!

Κατερίνα Δεμέτη είπε...

Ευχαριστώ ολόθερμα για τις ευχές και την αγάπη που ένιωθα να εισπράττω από τόσο μακριά χάρις στον Ήσκιο. Κυρίως όμως για την πανταχού παρούσα ουσιαστική στήριξη των αληθινών φίλων.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails